reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Współczuję tego bólu... Oby noc nie była taka zła

Weź te leki przez 2 tygodnie i zrób kontrolne badanie. Bo czasem ciężko trafić w ciemno z suplementacja ;) A ta honocyteiny nie jet jeszcze jakaś mega wysoka, także myślę że nie musisz się obawiać wad. Natomiast na pewno warto zacząć działać suplami ;)

Witaj. Widzę że Cię nie odpuszcza. Ale spokojnie. Brązowe plamienia już nie są groźne. To jest poprosru stara krew która się ewoluuje :) będzie dobrze ;)
Mam nadzieje bo mam normalnie kwadratowa glowe od tego myslenia 🤣

reklama
Plamienia to mnie przerażają cholernie. Nie zazdroszcze żadnej, która podczas ciąży plami... to musi być stres i dyskomfort 😢
Ja w obu straconych ciazach plamilam praktycznie cały czas, raz lżej, raz bardziej. Dlatego teraz też panicznie boję się widoku krwi na papierze i okropnie sie cieszę, że tym razem jest całkiem czysto, bez żadnego incydentu. Oczywiście, mnóstwo kobiet plami w ciąży bez żadnych przykrych konsekwencji. Ale ja plamien boję się panicznie.

Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was zażywa w ciazy Duphaston? Brałam ten lek po owulacji na wyrównanie kolejnego cyklu. W 3 dniu cyklu miałam zacząć brać inne leki, ale menstruacja nie przyszła, okazało się że jestem w ciąży. Lekarz zalecił brać Duphaston nadal.

Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was zażywa w ciazy Duphaston? Brałam ten lek po owulacji na wyrównanie kolejnego cyklu. W 3 dniu cyklu miałam zacząć brać inne leki, ale menstruacja nie przyszła, okazało się że jestem w ciąży. Lekarz zalecił brać Duphaston nadal.
Tak biore. 3x dziennie do odwołania.

Ale miałaś jakieś wskazania w stylu plamienia, albo jakieś poronienia w przeszłości? Bo ja nic kompletnie i dlatego się zastanawiam dlaczego mam to brać i czy coś może być nie tak.
Tak dostałam właśnie na te plamienia. To moja pierwsza ciąża. Duphaston nie zaszkodzi a powinien pomoc. Jak trafilam do szpitala dostałam 4 tabletki naraz i krwawienie niemal odrazu ustalo. Wiec z pewnoscią wspomaga ciaze.

reklama
Dzięki wielkie, to dla mnie słowa otuchy, że faktycznie nie jestem jedynym przypadkiem;) to w którym tyg. to miałaś?
Ja tak miałam, zdarzały się te plamienia sporadycznie, ale i tak był stres, że coś się dzieje niedobrego. Od 2 tygodni nie pojawiły się już. Lekarz stwierdził, że zarodek się zagnieżdża i to normalne.

Do góry