reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Obyś miała możliwość być cały czas z mężem. U mnie zanim mu zrobili test i mógł wejść na salę to już tylko na przecięcie pępowiny zdążył. Byłam w takich bólach, że nawet mi przez myśl nie przeszło wyciągnąć wydrukowane stanowisko ministerstwa na temat maseczki w trakcie porodu i musiałam mieć 🤷‍♀️
Udało się być z nim jakoś od ponad godziny po przyjęciu. Jeszcze obiad zamówił i jedliśmy między skurczami.
Urodziłam sn o 19.45, czyli niecałe 5h na porodówce i niecałe 8 od pierwszych skurczy. Jaś ma 3170 g i 53 cm. Podobny do taty ;p ale grymas przed płaczem robi podobni taki jak ja ;p

reklama
Udało się być z nim jakoś od ponad godziny po przyjęciu. Jeszcze obiad zamówił i jedliśmy między skurczami.
Urodziłam sn o 19.45, czyli niecałe 5h na porodówce i niecałe 8 od pierwszych skurczy. Jaś ma 3170 g i 53 cm. Podobny do taty ;p ale grymas przed płaczem robi podobni taki jak ja ;p
Super , gratuluję 😗😗

U nas ok. Ale mała tak się wierzga w nocy że często znajduję ją rano w poprzek łóżeczka i pod kołderką 🙈 muszę to bardziej monitorować i wyjmę klin spod materacyka.

Gratulacje!
U nas też dobrze. Młody ma wrażliwy brzuszek. Wczoraj zjadłam jarzynową z kalafiorem i już noc przegrana. Miał takie gazy i bóle brzuszka że dziś znowu jestem jak zombi. 🤦🏽‍♀️
Dziś kończymy miesiąc 😍

Gratulacje!
U nas też dobrze. Młody ma wrażliwy brzuszek. Wczoraj zjadłam jarzynową z kalafiorem i już noc przegrana. Miał takie gazy i bóle brzuszka że dziś znowu jestem jak zombi. 🤦🏽‍♀️
Dziś kończymy miesiąc 😍
Inesia mleko nie jest z pokarmu tylko krwi, też tak myślałam że dieta jest ważna, ale położone w szpitalu mówili żeby jeść to co w ciąży tylko uważać na produkty mocno uczulajace ; czekolada i orzechy i ostre potrawy. Nie ma tak że zjesz i odrazu w ten sam dzień dziecku się objawia.
Kolki są bo dziecko ma słabo rozwinięty układ pokarmowy i często jak je za dużo łyka powietrza.
U nas od wczoraj stosujemy espumisan ale ten produkcji z Niemiec.

Mała ma trądzik noworodkowy, ale wykąpałam w krochmalu i zlagodzilo stan, dodatkowo na drugi dzień przemyłam buzie nadmanganianem potasu. Dzisiaj mieliśmy wizytę to mówiła se punktowo można stosować octanisept ( który tak nie wysusza jak nadmanganian potasu) . I wagowo bardzo ładnie przybiera już waży 4270 g :) i wchodzimy w rozm 62 a miesiąc kończymy dokładnie za dwa dni 😁

Super , gratuluję 😗😗

U nas ok. Ale mała tak się wierzga w nocy że często znajduję ją rano w poprzek łóżeczka i pod kołderką 🙈 muszę to bardziej monitorować i wyjmę klin spod materacyka.
Moja mała też wierzga w nocy i w poprzek śpi i też chyba wyjmę ten klin 😀 w niedzielę skończy 6 tygodni. Czas tak szybko biegnie

Cześć witam się z wami, to dopiero sam początek jestem w 3/4 tygodniu, beta 61,8ml, w czwartek ponowna beta czy wszystko ładnie przyrasta :) szacowany termin porodu 21 kwietnia 😊

Zerknij np tu https://mamaginekolog.pl/hipotrofia-plodu/ albo tu

U mnie oboje SGA, nie nadrobi po porodach, zostali niskorosli pod 3 centylem wzrostem i waga, w trakcie diagnostyki niskoroslosci i kwalifikacji do leczenia hormonem wzrostu
Witam, szukam informacji jestem w 25tygodniu ciazy w pitek na wizycie lekarz stwierdził że brzuszek jest mniejszy niż reszta ciała. Jak to u Pani się skończyło dziecko jest zdrowe? Czytam w internecie i strasznie się boję pisze ze uposledzenie umysłowe niskowzrostosc...

reklama
Do góry