reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
To, że nie przeszłaś ciąży, oznacza, że jak by ci się urodziło dziecko, wiedziałabys, że odpoczynek w ciąży jest na miarę złota.
Chciałabym się w sumie dowiedzieć, jaki odsetek z forum tych, które już mają dziecko, zostają w pracy tak długo i nie idą na zwolnienie :)
Ja mam dziecko i idę na zwolnienie, ale jeszcze nie teraz. Myślę popracować do końca listopada/połowy grudnia. Dobrze się czuję i nie mam tak że MUSZĘ iść na zwolnienie. Ja rozumiem po trochu was obie. Uważam, że to nie jest tak że kobieta powinna iść na L4 od razu po zobaczeniu 2 kresek, BO JEJ SIĘ NALEŻY. Jeśli dobrze się czuje, to nie oznacza, że jest niezdolna do pracy. Natomaist rozumiem że kobiety chcą z tego przywileju skorzystać, bo chcę zrobić tak samo i mówię to szczerze, chcę iść na L4 na zasadzie " jak dają to korzystam", jak maluch się urodzi to nie będzie czasu na odpoczynek :)

tak, wielkosc juz porzadna [emoji3][emoji3]
a martwilam sie czy wszystko ok, bo jakos dobrze sie caly czas czuje, ale moze naleze do tego waskiego grona szczesciarzy.. :)
Ja poprzednim razem do 10 t w ogóle nie miałam żadnych dolegliwości. Potem tylko kiepsko było bez m-c ale obwiniam duphaston, którzy brałam przez ten miesiąc, bo potem też nic mi nie dolegalo :)

Dziś miałam USG z pakietu z pracy :) zarodek mój ma już 7.5mm! trzyma się dzielnie, słyszałam bijące serducho 💙💛💚

Zobacz załącznik 1190226

mój mięśniak urósł tylko o 1 mm, ale taka roznica to nawet moze wynikac z samego pomiaru :) to daje mi nadzieje, ze moze nie stanie sie olbrzymem 😀
Ale cudny!!!! Który u ciebie dokładnie tc? :)

Pięknie, super widać wszystko na zdjęciu :)
Dziś miałam USG z pakietu z pracy :) zarodek mój ma już 7.5mm! trzyma się dzielnie, słyszałam bijące serducho [emoji170][emoji169][emoji172]

Zobacz załącznik 1190226

mój mięśniak urósł tylko o 1 mm, ale taka roznica to nawet moze wynikac z samego pomiaru :) to daje mi nadzieje, ze moze nie stanie sie olbrzymem [emoji3]

Udało mi się zapisać na wizytę, niestety mój lekarz wyjeżdża pod koniec tego tygodnia i wraca dopiero po wszystkich świętych... Wizyta na 4.11, godz. 20, to będzie 7+5 jeśli dobrze liczę, to czekanie mnie wykończy...!!
Czy ktoś jeszcze ma wizytę w tym terminie?

reklama
Do góry