Ojej nie wiem czemu nie wyskakuje mi ten wątek w powiadomieniach :/ ale nastukałyście
Kristin nie martw się szyjka, najważniejsze, że jest zmierzona i że założą pessar. Moja koleżanka miała w 20tc założony, odpoczywała w domu do końca ciąży mając przy tym 2,5 latka (na szczęście spokojnego) i urodziła zdrowe dziecko w terminie siłami natury
ja z kolei mam łożysko centralnie przodujące co też oznacza konieczność leżenia. Niby jest nikła szansa, że sie podniesie. Dowiem się w poniedziałek 15.02. na usg. Jeśli nie, to moja super nadgorliwa pani dr położy mnie do szpitala już w 30 tc i będę tam oczekiwała na poród przez cc (do 37-38 tc). Mam nadzieję, że tak się nie stanie, już jestem po jednym cc i bardzo chciałabym urodzić sn.
Madzia dobrze, że z serduszkiem wszystko w porządku
zdrowie dziecka to największa radośc
co do wyprawki, to teraz jest najlepszy moment żeby ją kompletować, bo mamy najwięcej sił. W 3 trymestrze będzie coraz ciężej, poza tym nigdy nie wiesz kiedy urodzisz
ja syna urodziłam 3 tyg przed terminem z OM i 2 tyg przed terminem z usg więc 9 miesiąca praktycznie nie miałam