reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

W takim razie Anioł z Ciebie judy, bo ja nie pamiętam czy wcześniej też tak było ale teraz myśl o czymś takim mnie strasznie irytuje ;)

reklama
Anioł to może nie ale przestałam się przejmować bo co mogę . Jak mówię że potrzebuję tylko trochę letnich ciuszków to mnie pytają po co skoro to noworodek. Mała jest z późnej jesieni to nie mam za dużo ciuszków letnich ale przecież noworodka nawet w upał powinnam owijać w kokon ;) i tak pewnie dostanę znowu same grube ubranka

Ojej nie wiem czemu nie wyskakuje mi ten wątek w powiadomieniach :/ ale nastukałyście ;)

Kristin nie martw się szyjka, najważniejsze, że jest zmierzona i że założą pessar. Moja koleżanka miała w 20tc założony, odpoczywała w domu do końca ciąży mając przy tym 2,5 latka (na szczęście spokojnego) i urodziła zdrowe dziecko w terminie siłami natury :) ja z kolei mam łożysko centralnie przodujące co też oznacza konieczność leżenia. Niby jest nikła szansa, że sie podniesie. Dowiem się w poniedziałek 15.02. na usg. Jeśli nie, to moja super nadgorliwa pani dr położy mnie do szpitala już w 30 tc i będę tam oczekiwała na poród przez cc (do 37-38 tc). Mam nadzieję, że tak się nie stanie, już jestem po jednym cc i bardzo chciałabym urodzić sn.

Madzia dobrze, że z serduszkiem wszystko w porządku :) zdrowie dziecka to największa radośc :) co do wyprawki, to teraz jest najlepszy moment żeby ją kompletować, bo mamy najwięcej sił. W 3 trymestrze będzie coraz ciężej, poza tym nigdy nie wiesz kiedy urodzisz ;) ja syna urodziłam 3 tyg przed terminem z OM i 2 tyg przed terminem z usg więc 9 miesiąca praktycznie nie miałam ;)

Mama_ka wydaje mi sie, ze kobiety w ciazy maja tyle w sobie milosci do dziecka, ze sa w stanie wszystko dla niego znieść :) byleby było zdrowe, miejmy nadzieje ze łożysko sie jednak podniesie do gory, trzymam kciuki! :)
Po Waszych wpisach z wyprawkami, wybrałam sie dzis do galerii na rozpoznanie tematu ;) bo czas ucieka, a faktycznie nikt nie jest w stanie przewidzieć co nas czeka :)

A tak w ogole miałam dzis pierwszy raz sen, ze odeszły mi wody i pozniej szpital i poród, ale sie pozniej obudziłam i ostatecznego rozwiązania nie było ;) chyba zaczyna sie przezywanie, ze poród zbliża sie wielkimi krokami ;)
a Wy macie juz jakies sny związane z ciąża? :)

Mnie też się dzisiaj śnił poród.... Mało ważne, że nigdy nie rodziłam. Śnił mi się po swojemu XD pewnie jest to stres głęboko zakorzeniony w podświadomości :)))

reklama
Do góry