reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

I trochę te listy "poprawiłam" ale jest wszystko w jednym miejscu, czytelnie i jak już to masz to odznaczasz i gotowe ;)

reklama
No madzia przy pierwszym dziecku to jednak mnóstwo wydatków i jeżeli ktoś nie pomoże to jest to kosmos. W dodatku idzie się pogubić co jest potrzebne, co się sprawdzi, a co nie.
Wiadomo, że dostanie się jakieś tam ciuszki ok. Ale np., ja bym chciała dostać karuzelkę czy leżaczek bujaczek i wcale nie muszą być nowe :) Ale z takich prezentów ucieszyłabym się najbardziej.
A oprócz rzeczy dla maluszka nie możesz zapomnieć też o sobie. Chociażby
biustonosze do karmienia.
koszule do karmienia i jakąs do porodu jak w szpitalu nie dają
wkładki laktacyjne
może być potrzebny laktator i tu nie wiadomo jaki czy ręczny czy elektryczny bo wszystko zależy czy będziesz karmić piersią, czy będzie z tym problem, czy pokarm będzie się ściągać tylko czasami..
majtki siateczkowe
podkłady poporodowe
krem na brodawki
i ogólna masakra ;p
Ja też tego nie ogarniam ;D ale trochę pomogły mi blogi.
Ten jest np. fajny:
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2012/12/kosmetyczka-bobasa-czyli-jakie.html

Kosmos ... Ja wszystko muszę
Sama placic wiec zacznę wcześnie... Tez ściągnę te aplikacje . Troche sie martwię ze nie będę wiedziała co kupić
I w ogóle co robic po porodzie... Muszę testować sama i w życiu tak małego dziecka nie trzymałam :(

Nie to jest jakaś polska, Wyprawka dla noworodka, ja ściągam przez Sklep Play..
A mi ma kto kupować ubranka a i tak kupią mi nie takie co trzeba bo idę o zakład, że kupią ciuchy na teraz czyli za grube i w ogóle nie będą patrzeć rozmiarowo-pogodowo.

reklama
Kaana u mnie tak jest dostaję ubranka i np za duże i będzie na później tym sposobem mała dostała sweter który będzie pasował latem a jest gruby na polarze.... Jeśli będzie bardzo zimno może się przyda ;) pod choinkę dostała ubranka i buty na 4 latka a miała rok ;) no nic leży i czeka może się przyda

Do góry