reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Właśnie dziewczyny wy o ruchach a ja sie ostatnio zastanawiałam bo ostatnio często mam tak jakby mi sie flaki przewracały czasami cos mnie za smyra delikatnie czy to mizliwe ze to dziecię ostatnio coraz cześciej tak mam i sama nie wiem

Możliwe. ruchy dziecka to zupełnie co innego jak jelita. Teraz w 2 to zauważam. Ja czuje jakby pływało
choć na ostatniej wizycie gin mówiła że mam znów łożysko na przedniej ścianie ale ja jestem prawie pewna że to babel.
Urodziny udane torty smakowały, jedzenie znikło, synuś bawił się torami i kolejka do 23 ;)

Super ze impreza sie udała :-) no wlasnie ja czuje jakby mi cos tam czasami sie przewracalo i dlatego napisałam o jelitach bo nic innego mi do głowy nie przychodziło ;-)

1plus2 dziękuję bardzo za cynk i nie chcę wyjść na niewdzieczna ale potraktuje go jako plan b...jestem z Okęcia ;p

Pkowalska ja w pierwszej na początku też tak miałam. Koleżanki mówiły, że czują "rybkę" a ja długo nie byłam pewna. Poczekaj, jak Ci zaraz przykopie to nie będzie wątpliwości :)

Fiolka super, że wszystko się udało.

Co do glukozy to mogę podpowiedzieć, że jeśli martwcie się o picie tego ulepku to weźcie ze sobą sok wyciśnięty z cytryny. Tak mi poprzednio położna poleciła i piło się jak dobrą oranzade ;)
No i koniecznie kanapka do torby, żeby na głodnego po tych 2 godz nie wracać.

cześć dziewczyny u mnie aktualnie 16 tyg i 2 dni. na dzień dzisiejszy waga wzrosła o 1,5 kg przy 162 cm. Płeć poznam pewnie 5.01. jeśli chodzi o ruchy to moje dzieciątko czułam już w 13 tyg. a od początku 15 tyg. kręci się ciągle.

Dzień przed tym badaniem nie wolno jeść i pić nic co zawiera cukier. Nie wiedziałam o tym wcześniej.
Co do ruchów to ja nic nie czuje :/ raz wydawalo mi się, że czulam ale to tylko raz.

reklama
Kanieszna, gratuluję córeczki!
U mnie glukoza później troszkę.

Ja też niska, 163cm, choć na co dzień dobrze się czuję z takim wzrostem.
Ważę się jak Mamaka- rano w dniu wizyty i podaję na wizycie.
U mnie wizyta przebiega zawsze wg schematu: rozmowa o samopoczuciu, dolegliwościach itp., wyniki badań, potem badanie tradycyjne, potem usg dopochwowe (chwilka, w celu dokładnej oceny szyjki właśnie), usg przez brzuch i pomiary maluszka, no i na koniec znów przy biurku- zalecenia dalszych badań itp. Długo szukałam dobrego ginekologa i wreszcie jestem w pełni zadowolona :wink: szkoda, że na NFZ nie znalazłam.

Franca, 1plus2, no kolejne z kopniakami! Zazdroszczę :-D u mnie nadal delikatnie, doczekać się nie mogę.

Do góry