reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Monia 2 właśnie moja kruszynka jest troszkę mniejsza wg. USG, pomimo tego co wskazuje OM.
Zgodnie z OM termin mam 25 czerwca, ale wg USG 30 czerwiec (mam nadzieję, że się wyrobię, bo nie będę czerwcową mamuśką hehe :-) :)). Także 5 dni rozbieżności w moim przypadku. Ale nie przejmuję się tym - Lekarz mnie uspokoił, że przyczyną są moje długo-dniowe cykle (przed ciążą nawet 33 dni).

reklama
Witaj lilunia u mnie tez 16 tyg i 2 dni [emoji8]jejku jak ja wam zazdroszcze ze tak mało przytylyscie chyba kupie sobie wagę i tez będę sie ważyć bo teraz tylko u położnej i to w rożnych godzinach w butach i ubraniu

w pierwszej ciąży szybciej tyłam pomimo że pracowałam do 39 tyg. i byłam ciągle w ruchu, w sumie miałam wtedy 13,5 kg więcej z czego 7,5 kg odeszło przy porodzie(dziecko 3 kg),

PaulinaT to termin mamy bardzo podobny :) cieszę się, ale widzisz z USG też Twój maluszek jest do przodu, mój trochę zaspał, ale to pewnie dlatego, że jest takim leniuszkiem jak mama :)

Życzę wszystkim mamusiom spokojnej soboty:) zwłaszcza tym które mają jeszcze wiele przygotowań do świąt, aby poszło szybko i gładko. Ja idę dopiero walczyć :)

Powiem Wam że dla mnie glukoza była ok w porównaniu jak inni o tym mówili.
Teraz jestem anty słodkie i już się boję co to będzie

Ja czekam na te ruchy mocne bo jakoś dalej nie umiem uwierzyć że mam tam malucha ;) ale z drugiej strony jak sobie przypomnę potem jak to boli albo jak dziecko wlezie pod zebra oj

ja też ostatnio nie ogarniam Was :p

A ja wlasnie sie nareszcie zmobilizowałam i ustawiłam sobie avatar i suwaczki w podpisie :D
Teraz mogę iść na śniadanie, bo od rana jestem na nogach i tylko kawę z 3 delicjami zaliczyłam :p

O po zalogowaniu widać suwaczki ;p.
Hej. Nie wiem w ogóle co wam mam napisać bo wpadłam w depreche. Leżę, czytam, odpoczywam i wysysa to ze mnie energie, dosłownie.
Mam trzy Wigilie do obejścia i szczerze to mam nadzieję, że 23 lekarz powie mi, że jest ok tylko nie mogę iść na te wszystkie Wigilie ;D

reklama
A miałam napisać, że u mnie też suwaczek stoi w miejscu, a jeżeli chodzi o pomiar szyjki to w karcie ciąży jest wpisany pod chyba inne w takiej postaci 1,5/0/0
Co najlepsze lerzaz na badaniu z 14.12 wpisał mi 3 cm, myślicie, że przez 3 dni tam by się skróciła? ;/

Do góry