reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

Ja albo bym spróbowała tą nakłądkę....albo poczekała aż się zrobi cieplej i uczyła bez pieluszki w ogródku z nocniczkiem....jak się nie mylę to Agnieszka18 tak uczyła swą starszą córkę i ja chcę tak spróbować z moją Amelcią.
Życzę powodzenia.

reklama
Moja jak siadam na sedes to sie smieje ale sama nie chce usiasz za chiny:wściekła/y:ani na sedes ani na nocnik.
Mam zamiar własnie jak zrobi sie ciepło zakładac same rajstopki na zwykłe majteczki i jak sie zsiusia to tłumaczyc,ze ma wołac i po chwili przebrac i od nowa.Moja bratanice tak nauczyli..ale ona siadała na nocnik,,i na sedes:tak:a Julia?Zobaczymy co z tego wyjdzie..

Wczoraj kupiliśmy Stasiowi nakładkę na ubikację. I odnotowaliśmy pierwszy sukces. Najpierw miał tlumaczone co to i po co to jest. a potem jak zauważyłam że się zaczyna skupiac to posadzilam go na kibeleczku i nie mial innego wyjscia:tak:. Nawet mu sie podobało. Dzis niestety do pampersa, ale nie wszystko od razu. Na nocniku nawet w ciuchach nie chcial usiąść.:shocked2:

Brawo Stasiu:-) Oby tak dalej:tak:

U nas bez sukcesow. Paula na nocnik siada chetnie, ale na sekundke i szybko wstaje, zeby sprawdzic, czy cos juz jest:rofl2:.

Monika mnie też się wydaje,że możesz spróbowac z nakładką,ale nic na siłe. Jeśli Amelka nie będzie chciała to jej nie zmuszaj, bo się zniechęci.

Stasiu brawo - tak trzymaj:tak:

U nas też bez rewelacji. Kuba nadal robi tylko kupkę do nocniczka, a i tak nie zawsze zawoła o siusianiu nawet nie ma mowy.

Aż mi ulżyło jak czytam te Wasze opowieści! Już mi wszyscy głowę suszą, że dawno Majka powinna chodzić bez pampersa a ona nawet nie chce słyszeć o siadaniu na nocnik Z tym przeczekaniem do wiosny to chyba dobry pomysł, mój starszy syn się tak właśnie nauczył chodził w mokrych spodenkach bo go tak od razu nie przebierałam i stwierdził chyba, że wołanie to lepszy pomysł zresztą na nocnik tez nie siadał tylko do kibelka chciał więc używałam nakładki. Z Majką chyba postąpię podobnie jak uda mi się przetrwać te narzekania, że taka duża dziewczynka jeszcze sika w pieluszkę...

mika kazde dziecko rozwija sie inaczej a dzieci 16miesieczne zadko sikaja na nocnik.Wszedzie trabia,ze powinno sie dziecko uczyc po ukonczeniu 18miesiaca.Ja na moim osiedlu widuje 2latki w pampersach takze nie przejmowałabym sie gadaniem:tak:Załoze sie,ze gadaja ci te osoby ktore maja duze dzieci badz nie maja ich wcale:wściekła/y:

Tak tak gadają osoby, które mają już dorosłe dzieci :tak: - babcie i "pomocne" teściówki przede wszystkim.:szok:

reklama
ja jeszcze nie zaczynam nauki, poczekam ze 2-3 m-ce... mi się nie spieszy... mam gdzieś to co gadają inni...

a jeśli ktos mówi, że jego dziecko po skończeniu roczku siusiało czy robiło kupke na nocnik, to uważam, ze nie jest to zasługa dziecka tylko matki i tego, ze często i regularnie sadzała dziecko na nocnik... wydaje mi sie że takie małe dzieci nie potrafią tego kontrolowac i nie sygnalizują że coś im sie chce...

Do góry