reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

...albo nie mowia calej prawdy;-)

Ja tez moglabym sie chwalic, ze moje dziecko juz w 10 miesiacu robilo regularnie kupke na nocnik. I bylaby to prawda, tylko ze... trwalo to miesiac i od tego czasu nie chce zrobic. Ale jakbym to przemilczala, to moglabym stresowac inne mamuski;-);-)

W naszym otoczeniu na szczescie nie ma jakiegos 'poganiacza' jesli chodzi o nocniczek, mowe czy psycho- ruchowe sprawy.
Co innego jedzenie, ale... to nie ten dzial;-)

reklama
ja też uważam że dziecka nie należy zmuszać bo szybko się zrazi , a dzieci wbrew pozorom są bardzo pamiętliwe :tak::tak:
Mati tak około 2tg siusia na nocniczek ale tylko wieczorem jak zaczynam go rozbierać do kąpieli leci do łazienki przynosi nocniczek i zawsze cosik do niego wydusi niekiedy tylko parę kropelek ale zawsze coś :-) ostatnio zaś się tak spieszył do wanienki że zwiał z nocniczka ledwo dobiegł do łazienki zsiusiał się tam na podłogę i był bardzo z siebie zadowolony :biggrin2::-D:baffled:

Ja tez uwazam ze nie ma co dziecka zmuszac!!!!!!!!
Ja maciejka sadzam na nocnik zawsze jak wstaje po drzemce....ale zeby sie wysiusial musze go wziąc na nocnik zaraz po przebudzeniu....i tez kilka razy sie wysiusial a kilka razy Nic nie bylo i luz:-D

ja czekam az bedzie cieplej i Antos bedzie mogl latac z gola pupka bo oczywiscie nocnik badzo go interesuje, ale po fakcie albo kiedy ma pieluche na pupie;))
wymyslilam sobie, ze latem bedzie mi latwiej go przyzwyczaic do nocnika, bo nawet kiedy siusnie gdzies na dywan to predzej wyschnie i wypierze sie...
a moze w koncu znudzi mu sie siusianie i kupkanie do pieluszki i wczesniej sam zacznie wolac nocniczek?! oczywiscie nie mam zamiaru go zmuszac poniewaz wiem, ze do wszystkiego znajdzie sie odpowiednia pora!!
pozdrawiam

Prosze sie nie smiac,bo to powazne pytanie.
Stwierdzilam,ze ten watek jest najblizszy temu,o co chce zapytac:baffled:.
Czy Waszym dzieciom zdarza sie zrobic kupe w czasie kapieli?Bo Hania wypuszcza takie bomby czasem raz w tygodniu czasem rzadziej.I nie wiem,czy ja wod atak rozluznia?????????Czy co???????????Zuzka nigdy mi nie zrobila takiej niespodzianki...

Już pędzę by odpisać na takie poważne pytanie.
Zdarzyło sie raz jak Marcel mial 3 mce.A woda na pewno rozluznia.:-)

reklama
Katka nam sie nigdy cos takiego nie zdarzylo:no:. Siku to i owszem, czasem staje w wannie i sika "na chlopaka":-)
Od wielu miesiecy nie bylo tez kupki podczas snu i spacerku.

Do góry