reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

reklama
Katka u nas też nigdy takiej torpedy nie było a siku to chyba raz widziałam bo tez na chłopaka :-)

U nas sa tylko pierdzioszki i siusiu podczas kąpieli ;-)

ale musze sie pochwalic ... wczoraj Dawidek zrobil dwa pierwsze siku nie w pieluszke :-) ... jeden do kibelka, drugi do nocnika :-)

Witam ja moją próbuje sadzać od jakiegoś czasu nocnik dostała na roczek i nawet pare razy zaraz po przebudzeniu robiła siku nawet 2 razy kupka była ale teraz jakby zapomniała po co to jest stanie przy nocniku lub ubikacji i woła siusiu albo ee więc jak mamusia rozbierze i posadzi to już jest nie albo włancza sobie muzyczke i tak potrafi siedzieć z 10 min czasami więcej i schodzi mama znowu ubiera a za chwilke jest kupka w pampersie i jak tu nie zwariować no ale jeszcze poczekamy

Witam musze sie przyznac ze ja kuby jeszcze na nocnik nie sadzalam ,poczekam chyba do lata ,jak bedzie ciepło,bo jak sobie przypomne nauke siusiania corki to mi sie odechciewa:tak::-)

Ja to chyba podświadomnie boję się tej nauki i odkładam to z dnia na dzień... wyczytałam, ze oprócz dziecka do nauki muszą być też gotowi rodzice... ale teraz juz psychicznie się nastawiam i pod koniec maja bedę zaczynała "akcję nocnik", a w kwietniu mam plan, zeby postawić nocnik w łazience i jak sama będe chodzic na "tron", to bede tam zabierać Kubę i sadzać go w ciuchach i w pieluszce, tak żeby po woli sie przyzwyczajał... zobaczymy co z tego bedzie?

reklama
Elis u nas nocnik stoi w lazience i Paula chetnie na niego siada w ubranku, ale kiedy np. przed kapiela sadzam ja bez pampka, to siada na sekundke i wstaje sprawdzajac, czy cos jest. Ponowna proba posadzenia jej konczy sie placzem i nerwami.
Ale nic to- przyjdzie lato, to potrenujemy:tak:

Do góry