reklama
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
jak zrobi sie cieplo jakos w maju, to wtedy zaczynam uczyc mala na serio. tzn. pieluchy precz i niech lata z golym tylkiem.
Też mam taki zamiar. Kuba co prawda robi na nocniczek, ale też jeszcze się nie kontroluje. Kupkę to ze 2 czy 3 razy dał mi znać,że będzie robił ( pokazał na nocniczek), ale siku to w ogóle. Najważniejsze, że chce na nim siedzieć
Renik
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
Gufi u nas też tak chyba będzie jak się zrobi ciepło to niech sobie sika bez pampera, ale już widze postępy w oswajaniu z nocnikiem siedzi na nim nawet bez ubranka i udaje że robi kukę - straaaaaaaaasznie się wysila
elisabeth
Październik '06 i '09
A ja dziś dostałam prezent od teścia... chyba chciał mi coś zasugerować...
dał mi książkę pt. " Jak nauczyć dziecko korzystać z nocniczka w 7 dni" autorka: Gina Ford.
Trochę przeleciałm co tam w środku jest i może być całkiem, całkiem, choć ja jakoś nie jset za korzystanie z poradników, ale moze cos madrego tam znajdę.
Tytuł mnie odstraszył, ale to tylko tytuł, nauka trwa dłużej...
dał mi książkę pt. " Jak nauczyć dziecko korzystać z nocniczka w 7 dni" autorka: Gina Ford.
Trochę przeleciałm co tam w środku jest i może być całkiem, całkiem, choć ja jakoś nie jset za korzystanie z poradników, ale moze cos madrego tam znajdę.
Tytuł mnie odstraszył, ale to tylko tytuł, nauka trwa dłużej...
elisabeth
Październik '06 i '09
Oki.
Jak w większości publikacji napisane tam jest, ze nauke najlepiej rozpoczac po ukończeniu 18 m-ca, bo jeszcze mięśnie pecherza nie są na tyle rozwinięte by rozpoczać naukę. Ja się chyba do tego zastosuję, tym bardziej, ze rano Kuba ma pampersa tak cięzkiego, ze można nim szybę stłuc;-)
Jak w większości publikacji napisane tam jest, ze nauke najlepiej rozpoczac po ukończeniu 18 m-ca, bo jeszcze mięśnie pecherza nie są na tyle rozwinięte by rozpoczać naukę. Ja się chyba do tego zastosuję, tym bardziej, ze rano Kuba ma pampersa tak cięzkiego, ze można nim szybę stłuc;-)
monika3
Mama Amelki i Filipka
Ja się chyba do tego zastosuję, tym bardziej, ze rano Kuba ma pampersa tak cięzkiego, ze można nim szybę stłuc;-)
U mnie identycznie ...rano nasikane w pampersa że ho ho
Agus241
Październikowa mama'06 Entuzjast(k)a
Dokladnie u nas rano pampers tez jest pokaznej wagi,a z nocnikiem to robi siusiu jak mowie teraz idzemy zrobic siusiu na nocnik to idze nawet sama taka zadowolona do laznieki i czeka az ja rozbiore z kupka raz sie uda zrobic na nocnik raz nie,ale dokladnie jak tylko sie zrobi cieplej sciagamy pampersa i latamy w majtkach juz zakupilam 3 pary))a nocnik musze chowac do wanny bo jak stoi na podlodze to by caly czas na nim siedziala wiec wyjmuje tylko na siusiu.
reklama
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Nina juz zaczyna kapowac, o co chodzi z nocnikiem. Czasem wola "sisi" i wtedy rzeczywiscie czeka az ja posadze na nocnik i siusia. ale oczywiscie nie zawsze. w nocy sika jeszcze w pieluche. kupke tez wola, ale nie za kazdym razem.
i jeszcze taka jest sprytna, ze przy usypianiu potrafi co 5 min wolac "sisi", bo wie, ze wtedy mozna isc do lazienki zamiast usypiac
i jeszcze taka jest sprytna, ze przy usypianiu potrafi co 5 min wolac "sisi", bo wie, ze wtedy mozna isc do lazienki zamiast usypiac