reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

agnieszkaala cieszę się, ze po wizycie wszystko ok. i, że stówka w kieszeni:tak:

ewelinkowska super, że wizyta ok. Szyjka ładnie trzyma. Ja w połowie czerwca miałam 3,5 cm. Trochę się boję czy może mi się nie skróciła w ostatnim czasie... Wizyta w przyszłym tygodniu.

joanna 153 dobrze, ze wyjazd się udał i wszystko załatwiłaś.

reklama
no i ja się melduję po wizycie... wszystko dobrze z małym, przybrał na wadze, teraz waży prawie 900 gram, zastawki w serduszku też ok co mnie cieszy :) mamusia też przybrała na wadze, pokazała dzisiaj 74,5 kg. Niestety wyniki tarczycy mam za wysokie... czyli pojawiła się niedoczynność... dostałam Euthyrox 50, przed kolejną wizytą mam powtórzyć badanie i sprawdzić czy tsg spada... boję się trochę bo dopiero teraz miałam pierwszy raz w ciąży sprawdzaną tarczycę :( mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku i wszystko będzie dobrze. Staram się być dobrej myśli ale jakoś przybita jestem... aha i szyjka mocna i zamknięta także to też dobrze
aha zapomniałam dodać Kubuś ułożony jest póki co pośladkowo... miejmy nadzieję, że się ładnie odwróci :)

Ostatnia edycja:
nula to moja maleńka przy twoim synku to istny klocek :-p Miedzy nimi jest tylko 3 dni różnicy a Emi prawie 2 tyg. temu miała już 1030g. Mam nadzieję, ze twoja tarczyca się poprawi.

nula super, że Kubuś zdrowo rośnie. Pozycję zmieni na pewno jeszcze wielokrotnie.
Tą niedoczynnością się nie przejmuj. U mnie pojawiła się już na początku ciąży. Zaczęłam od Euthyroxu 75, a teraz mam Euthyrox 100 i dobre wyniki tsh. U Ciebie na pewno będzie tak samo.

nula1988 graatki z udanej wizyty, chłopak rośnie jak na drożdżach,i nie martw się moja mała też ułożona pośladkowo, trzymajmy kciuki by maluchy Nam się obróciły :)

ewelinkowska również gratuluje :) troche spokoju ducha się przyda

nula mam nadzieje że się tarczyca poprawi :)
rany a ja wizyte mam dopiero 1sierpnia o_O w 30tc juz sie nie moge doczekać :p
myśle ze teraz nie ma co tak patrzec na wage bo pewnie nie ma nic do wagi końcowej :)

Nula dobrze, ze zbadali tarczycę, dostaniesz leki, ewentualnie wyślą cię do endokrynologa. Jeśli chcesz chodzić na NFZ to proponuję się już zapisać, bo terminy są kolosalne. Dobra waga małego :)

reklama
Nula gratuluje wizyty!! Mały ślicznie rośnie i tak jak dziewczyny mówią teraz nie ma co sie waga malucha przejmować bo każdy rośnie w swoim tempie ;) z tarczyca mam nadzieje ze sie poprawi!

Do góry