reklama
nnatalie04
Fanka BB :)
kamcia moja Tosia w skonczonym 24tyg miała 800g więc mały klocek xD i o nia sie nie martwię. Martwię sie Marysia ze taka różnica sie zrobiła miedzy nimi i mam nadzieje ze ona dogonila teraz Toske ale mam stracha strasznego przed ta wizyta. No i ta szyjka:/
deli kochana mam nadzieje ze wyniki sie poprawia i nie bedziesz musiała iść do szpitala!! A co to dokladnie za badania były?
Paulina1984 tak jak antiope mówi, mała może byc drobnej budowy i dlatego tyle waży ale jak chcesz dodać jej troche gram jedz wiecej białka tzn jogurtow, serów białych, kefiru, ryb, kurczaczka (mleka i sera żółtego nie bo sie przyswaja sie) i mała napewno urośnie ja stosuje dietę wysokobialkowa właśnie zeby mi jedna córeczka podgonila druga
deli kochana mam nadzieje ze wyniki sie poprawia i nie bedziesz musiała iść do szpitala!! A co to dokladnie za badania były?
Paulina1984 tak jak antiope mówi, mała może byc drobnej budowy i dlatego tyle waży ale jak chcesz dodać jej troche gram jedz wiecej białka tzn jogurtow, serów białych, kefiru, ryb, kurczaczka (mleka i sera żółtego nie bo sie przyswaja sie) i mała napewno urośnie ja stosuje dietę wysokobialkowa właśnie zeby mi jedna córeczka podgonila druga
Kamcia2810
nnatalie ja właśnie też jem bardzo dużo nabiału. Uwielbiam serki, sery, jogurty i inne pierdoły. Zawsze tego dużo jadłam a teraz to już non stop!
Kamea
Antiope gratuluję udanej wizyty. A wynikami się nie przejmuj, to jeszcze norma.
joanna153 dobrze, że wszystko "gra i buczy" A lipiec faktycznie masz napięty!
Kamcia to duża jest już dziewczyna! Mnie też lekarz kazał ograniczyć płyny i sól. W szpitalu miałam dietę "rzucawkową"
Landrynka opieka zdrowotna w UK jest naprawdę beznadziejna! Człowiek potrzebuje pomocy a nie ma do kogo się zwrócić.
oj, Deli co się dzieje? Mam nadzieję, że wyniki będę lepsze i szpital Cię ominie!
joanna153 dobrze, że wszystko "gra i buczy" A lipiec faktycznie masz napięty!
Kamcia to duża jest już dziewczyna! Mnie też lekarz kazał ograniczyć płyny i sól. W szpitalu miałam dietę "rzucawkową"
Landrynka opieka zdrowotna w UK jest naprawdę beznadziejna! Człowiek potrzebuje pomocy a nie ma do kogo się zwrócić.
oj, Deli co się dzieje? Mam nadzieję, że wyniki będę lepsze i szpital Cię ominie!
Zaczęło się niewinnie od skurczy łydek które miałam również w pierwszej ciąży. Lekarz sprawdził mi magnez, podaliśmy kroplóweczkę dożylnie, ale dodatkowo zlecił inne badania, by sprawdzić czy za moimi nogami nic się nie kryje. Pech chciał, ze niestety wychodzi na to, że Dimery mam za wysokie. Przepisał mi tabletki + zastrzyki (tu luzik da się przeżyć). No i czekam czy się coś poprawi. Jak nie to szpital, a i jeszcze mam iść na dopplera żył dolnych. Coś ta ciąża mi nie służy.
nula1988
gratuluję udanych wizyt Kamcia duża ta Twoja córeczka jestem ciekawa ile Kuba będzie ważył 11 na wizycie, ostatnio było 506 gram... ja się właśnie obawiam, że będzie mały i słabo przybierał na wadze bo póki co ja przytyłam tylko 4 kg i nic więcej... ale może dlatego, że przed ciążą miałam o 3 kg za dużo? sama nie wiem... jem normalnie, muszę w takim razie więcej tych jogurtów jeść.. bo lubię najważniejsze żeby Kuba na wadze przybierał tak jak trzeba, wtedy będę spokojna. A ostatnio też coś mniej się rusza, nie wiem czemu i się głupia martwię... no nic trzeba te 8 dni wytrzymać. Deli mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala
Kamcia2810
nula przybieranie twojego dziecka na wadze nie ma nic wspólnego z twoją wagą. Ty możesz nie tyć a dziecko będzie miało prawidłową wagę. Dziecko zawsze je tyle ile potrzebuje i widocznie ściąga twoje zapasy Z ruchami też jest różnie... np. moja mała jak jest ciepło albo upał to w ogóle się nie rusza- nie wiem czemu. Nie masz co się martwić. Jeśli już baaaardzo się niepokoisz to ja zawsze jak sobie pojem (solidnie) i się położę na łóżku to masuję brzuch i po paru minutach odczuwam delikatne ruchy.
nula1988
Kamcia z tymi ruchami nie jest tak bardzo źle, też zauważyłam, że po jedzeniu Kuba częściej się rusza także to jest fajne wczoraj np wieczorem strasznie się napinał, po prawej stronie miałam taką górkę na brzuchu, że aż bolało. Może jemu też te upały się nie podobają... dzięki za uspokojenie z tą wagą, mam nadzieję, ze będzie wszystko ok
Ogolnie opieka w UK jest pozal sie Boze a my tu narzekamy czasem w Polsce...
Kamcia Twoja corcia to klocus! Ja nie wiem, ja jem normalnie, wcinam wszystko nawet sobie nie odmawiam pizzy czy mc donalda, slodkiego, owoce to ostatnio po kilogramie czeresni dziennie jem, a nic nie utylam nic... zero...
Ile moj maluszek wazy sama nie wiem - na ostatniej wizycie doktorowa stwierdzila tylko "ze napewno ponad 500g"
.......
Kamcia rozbawilas mnie z tym, ze roznicy nie czujesz ze ona taka duza tylko, ze stop nie widzisz ;D ja za to jak wchodze pod prysznic i probuje sobie pewne miejsca ogolic to robie to na wyczucie bo nie widze co robie
Moj maly ma caly czas polozenie glowkowe i tak czasem jak leze to boksuje mnie raczkami tam gdzie powinien miec rece a jak czasem kopnie mnie pod zebro to ja sie sama zastanawiam jak on tam jest ulozony i czy to napewno jego nogi sa tak wysoko
Kamcia Twoja corcia to klocus! Ja nie wiem, ja jem normalnie, wcinam wszystko nawet sobie nie odmawiam pizzy czy mc donalda, slodkiego, owoce to ostatnio po kilogramie czeresni dziennie jem, a nic nie utylam nic... zero...
Ile moj maluszek wazy sama nie wiem - na ostatniej wizycie doktorowa stwierdzila tylko "ze napewno ponad 500g"
.......
Kamcia rozbawilas mnie z tym, ze roznicy nie czujesz ze ona taka duza tylko, ze stop nie widzisz ;D ja za to jak wchodze pod prysznic i probuje sobie pewne miejsca ogolic to robie to na wyczucie bo nie widze co robie
Moj maly ma caly czas polozenie glowkowe i tak czasem jak leze to boksuje mnie raczkami tam gdzie powinien miec rece a jak czasem kopnie mnie pod zebro to ja sie sama zastanawiam jak on tam jest ulozony i czy to napewno jego nogi sa tak wysoko
reklama
Antiope
Ja właśnie wróciłam od państwowej ginki. Wszystko ok. No i dostałam skierowanie na krzywą cukrową. Oczywiście ginka zbagatelizowała to na co zwrócił uwagę lekarz robiący usg i stwierdziła, że przecież będę jeszcze mieś usg 3 trymestru, wiec ona żadnego dodatkowego zlecać nie będzie, bo nie widzi takiej potrzeby…
Deli trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Rajani właśnie z tym goleniem to się zastanawiałam jak to będzie. Na razie jeszcze widzę, więc jest ok., ale co potem? Pomyślałam, że chyba będę prosić D, żeby mnie golił.
Myślę, że pod żebrami, to jak najbardziej kopniaki Adasia, bo czytałam na jednej stronie, że na początku 6 miesiąca dno macicy znajduje się w przybliżeniu 4 cm nad pępkiem, a na końcu 6 miesiąca 6,5 cm nad pępkiem. Ty masz już końcówkę 6 miesiąca, czyli ta macica będzie u Ciebie właśnie gdzieś na początku żeber.
Deli trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Rajani właśnie z tym goleniem to się zastanawiałam jak to będzie. Na razie jeszcze widzę, więc jest ok., ale co potem? Pomyślałam, że chyba będę prosić D, żeby mnie golił.
Myślę, że pod żebrami, to jak najbardziej kopniaki Adasia, bo czytałam na jednej stronie, że na początku 6 miesiąca dno macicy znajduje się w przybliżeniu 4 cm nad pępkiem, a na końcu 6 miesiąca 6,5 cm nad pępkiem. Ty masz już końcówkę 6 miesiąca, czyli ta macica będzie u Ciebie właśnie gdzieś na początku żeber.