reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Rajani jeśli chodzi o golenie to zainwestuj w lusterko :-p hehe
Mój szanowny małżonek powiedział, że do porodu nie będzie mnie golić, a że nie wyobrażam sobie, żeby położna to robiła więc... powoli zacznę się przyzwyczajać do lusterka :-p
A córa już jest ułożona główką w dół, lekarz stwierdził, że to dobry znak, ale jeszcze może się coś zmienić.

Kurcze dzisiaj rano się zbulwersowałam bo lekarz jak wypisywał mi L4 to zamiast NIP-u wpisał mój numer telefonu :szok: a ja ciemna masa zamiast sprawdzić czy wszystko ok. to pojechałam sobie zadowolona do domu. Cholera jasna:wściekła/y: jutro znowu muszę do niego jechać bo dzisiaj nawet telefonu nie odbiera.

reklama
Antiope tak ale mam bardzo nisko lozysko wiec jak mnie maly raczkami boksuje to czuje na wysokosci ze 3-4 cm pod pepkiem.

Kamcia - Dobrze sobie narazie radze na wyczucie :p gorzej bedzie pozniej ^^

rajani ja swoje panny czuje głownie po lewej stronie i po lewej stronie wariuja ze hej. Z goleniem wyglada to tak ze dzięki Bogu strasznie wolno mi rosną włoski gdziekolwiek, ale ze nie nachyle sie przez moj duży brzuch to teraz przed wizyta siostra ogoli mi nogi a tak to używam lusterka xD

antiope eh no tak to juz jest z tymi lekarzami na NFZ:/ dobrze ze u was wszystko jest ok, a skierowanie na dodatkowe badanie i tak dostałam z tego co pamietam więc ze spokojem :)

kamcia ... dobrze mówisz rajani... juz mam metode z lusterkiem opanowana heheheheh

ciesze sie ze po waszych wizytach jest ok ....

mnei dziś głowa boli.... ide dalej robic wkoncu te rogale

Heja.
Deli te D-Dimery to się robi przy zakrzepicy. Pewnie dlatego dostałaś zastrzyki, ja je biorę od początku ciaży, aż do końca.

No i są moje wyniki z krzywej i morfologia
Na czczo 78
Po 2h 130 :szok: Czyli coś się dzieje.

Sony po 2h norma max jest 140, wiec u Ciebie jest ok :-) Tak myślę...
Ja mam wizytę jutro. Zobaczymy co dr powie na moje wyniki. Morfologia bez zmian - tzn. taka sama jak miesiąc temu :-), toxo ujemna :-) , mocz ok - tylko jest "ślad" ketonów :confused: Wyczytałam w necie, że niby wytwarzaja sie jesli w ciazy robi sie za dlugie odstepy czasu miedzy posilkami - trzeba jeść mniej a bardzo często. Poczekam na opinię dr ;-)
No i też czeka mnie golenie a już wzrok mój tam za bardzo nie sięga :-D wiec chyba też zaczne szkolenie z lusterkiem :-D

Oskaa to i tak górna granica, więc pilnować się muszę ;) Mam obciążenie po obu stronach w rodzinie u rodziców występuje cukrzyca typ. 2.
U mnie jeszcze parametry morfologii są przekroczone.
WBC 13,84 a norma jest do 10.
NEUT% 71 NORMA DO 70
LYMPH% 17,2 norma od 24 do 45
EO% 5,5 norma 0d 1 do 4

reszta morfologi w normie
HGB 12,20 norma od 12 do 15. Więc tragedii nie ma.

Ostatnia edycja:
Co do golenia to jakiś czas temu kupiłam maszynkę elektryczną z Rossmana za 30 zł i w tych okolicach sprawuje się dobrze. Przynajmniej mam pewność że się nie zatnę :))

reklama
Do góry