reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja też łykam Tardyferon i już do końca ciąży mam go brać. Z nim hemoglobina moja to 11,4.

reklama
Rajani ile płacisz za te żelazo? Sama muszę łykać Tardyferon i u nas kosztuje 16,90zł za 30 tabletek. Też muszę brać do końca ciąży. I jak to możliwe, że starcza ci tylko na 2 tyg.? Przecież to się je 1 tabletkę przed śniadaniem.

Kamcia ja mam narazie zalecenie 2x1 rano i wieczorem ze wzgledu na ta bardzo niska hemoglobine i hematokryt, gdy to sie poprawi przejde na 1 tabletke ale jeszcze nie teraz.

Tak landrynka, ten. Ja place 17,90 w kwiatach polskich bo i tak najtaniej ze wszystkich aptek ktore mam w poblizu :o

To faktycznie masz racje. Mam nadzieję, że wyniki szybko się poprawią. Koniecznie musisz wprowadzić surowe buraki do swojego menu bo na prawdę pomagają. Jak nie lubisz gryść to na tarce albo przez blender i soczek szybko przełkniesz.

Tak czytam, jak sobie radzicie :) Ja ostatnio też kombinowałam jak by tu się ogolić, bo brzuch już taki duży:-D mówię mężowi żeby mi pomógł..nawet wziął tę maszynkę i próbował, ale po kilku próbach stwierdził że ma nóżki z waty i tyle było pomocy:-D
Więc jakoś sama sobie radzić muszę. Ale patent z lusterkiem dobry :) tylko że ja mam takie małe lustereczko od puderniczki:confused: a te w przedpokoju ścienne to raczej nie pasuje...bo jak tu po domu z gołym dupskiem :-D

heheh oj z tym goleniem :-D
Ja wczoraj miałam pierwsze spotkanie z lusterkiem i maszynką i poszło całkiem sprawnie ;-)
Dziś wizyta na 18-stą :-)
Rajani ja wcześniej miałam hemoglobinę coś koło 10 i brałam Tardyferon fol 2x1 i wyciskałam sok z buraków, ale się nie poprawiło. Dr powiedział, że w takim razie przechodzimy na Tardyferon i już do końca ciąży 1x1 i hemoglobina podskoczyła do 11,4 i tak się utrzymuje :-)

reklama
Ja jeszcze się golę bez lusterka, ale pamiętam w pierwszej ciąży pod koniec też używałam.

Trzymajcie kciuki za poprawę moich wyników, bo szpitalowi stanowczo mówię NIE, ale jak lekarz powie trzeba to pójdę.

Do góry