reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dzisiaj bylam na badaniach. I mam AFI 29 :p Mały ma 3600g. Jutro mam sie zglosic z wynikami transaminaz które mialam robione dzisiaj i torbą z rzeczami na porodówkę. Będzie wywoływanie porodu bo "na cholestaze 39 tydzien ciazy to i tak za daleko, dziecko jest duze a wielowodzie zagrażające". Trzymajcie kciuki dziewczyny zebym przed weekendem wróciła już z synkiem do domu :))

reklama
szczęściara trzymam kciuki za Ciebie i synka :)

Po wczorajszej wizycie załamka :(
Żelazo znów opadło. szyjka krótka ale dalej zamknięta. I opcja jest taka. Jeśli nic nie zacznie się samoczynnie, do 02.10 mam chodzić, potem co dwa dni na KTG i tak przez 12 dni, max. do 14-go i dopiero wtedy wywołują :-(

Lekarka próbowała mnie pocieszyć, że wody są idealnie, łożysko super tylko Vivi nie chce wyjść, i nic na to nie poradzę, jak tylko mam cierpliwie czekać. Czyli mój ostateczny termin zrobił się 14.10 co załamało mnie wczoraj, bo ciężko mi.
No ale cóż mam poradzić?

novaspace a bierzesz jakieś preparaty z żelazem? Bo u mnie też ciągle spadało i ginka zmieniała mi tabletki. Aż w końcu stanęło w miejscu. Biorę teraz z tej serii co witaminy - FEMIBION VITA FERR i skutkuje. Tylko ty chyba nie w PL jesteś? Nie wiem jak z dostępem za granicą :/ Ponadto jedz dużo buraków,czerwonego mięsa,natkę pietruszki, fasolkę szparagową,żółtka jaj i popijaj kakao ale to zwykłe.
A co do terminu, to kurcze długo cię przetrzymują, bo widzę że to już prawie 41 tyg, a jeszcze 2 tyg chcą czekać. Dla mnie trochę długo, no ale może tam tak jest. Życzę powodzenia i oby Vivi szybciej się zdecydowała na wyprowadzkę :p
szczęściara no to trzymamy kciuki &&&& Daj znać jak już TEN moment nastąpi :)

A moja wizyta już dziś po południu. Ciekawa jestem,bo chyba rozwarcie mi się większe zrobiło i skurczyki częściej łapią...No nic zobaczymy.

reklama
Do góry