reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

aleksiel no co za typ jak by mnie sie zapytal dlaczego nie rodze prywatnie to by takich bluzgów sie nasłuchal ze by mu w pięty poszło, ja ogulnie nerwus jestem a jak mi ktoś jeszcze zadaje tak irytujace pytania to wogule mnie piorun trafia...

Polska jest 100 lat za murzynami odnośnie medycyny ale to co sie dzieje za granica to już czasami o pomste do nieba woła, na drugim forum czytalam jak pisała dziewczyna która w UK siedzi ze w 41 tyg. z rozwarciem 3 cm pojechala na porodówke to jej dali proszki na powstrzymanie skurczów i kazali przyjechac jak bedzie miala parte albo jak jej wody odejda no paranoja jakas jak dla mnie....

reklama
To może coś podpowiem - czytałam, że można próbować pomóc w obróceniu się np. robiąc co jakiś czas tzw. koci grzbiet. Wtedy w brzuszku jest więcej miejsca i może to pomóc. Ja do 7 m-ca dużo pływałam kraulem i żabką (brzuszek wisiał sobie) i mała szybciutko bo już na usg w 20 tc była główką w dół. Być może koci grzbiet pomaga.

Wczoraj też słyszałam historię o porodzie w UK. Dziecko ważące 4,5 kg i bardzo długi poród SN. Nikt nie kwapił się z cesarką. Matka i dziecko prawie wykończyli się...

hey:)
dziś bylam u doktorka i Laura ma 2890g to dużo czy nie.
u położnej wchodząc na wage doznałam szoku przytylam tylko 300g od ostatniej wizyty..az bylam zdziwiona
poza tym termin wg usg to 9.10 ale cos mi się wydaje ze będzie szybciej..takie moje przeczucie..ale się okaze:p

Oskaa to jestesmy w tej samej sytuacji... tak jak pisze Zabka sa pewne cwiczenia podobno pomagajace sie odwrocic, wujek Google na pewno pomoze :tak: A jak Twoj synek ma nozki ulozone? Moj ma wyprostowane - czyli ma stopy na wysokosci uszu i w tej pozycji mniej prawdopodobne ze fiknie niz jakby mial nozki jak przy siadzie po turecku.

Iguana - ja jestem dosc lagodna z usposobienia i i tak jestem z siebie dumna ze mu odpysknelam choc troche - wiem powinnam wiecej powiedziec np ze jakbym nie poszla prywatnie na usg to bym dzieki niedouczonym poloznym ciagle myszlala, ze mlody jest glowka do dolu! Niestety mnie zawsze te refleksje nachodza po czasie ;( Tak jak piszecie w Uk opieka raczej dziwna i niefrasobliwa przy porodzie SN takze poniekad ciesze sie z tej cesarki, bo przynajmniej wiem co mnie czeka i wiem jakie sa ryzyka. Ja debatuje z Leosiem zeby juz nie fiknal :)
Z ciekawych metod na odwrocenie dziecka to czytalam na angielskim forum ze Angolki klada torebke z zamrozonym groszkiem na miejsce gdzie jest glowka dziecka i ono usuwa glowke i tak prowadza je coraz dalej aby sie obrocilo.....:szok::szok::szok:

Aganea- z waga to sprawa indywidualna i zalezy od wielu czynnikow, mi sie wydaje ze Twoja niunia dobrze rosnie, masz jeszcze przeciez troche czasu i na pewno dobije do 3 kg :) Moj Mlody ma 3 kg juz teraz w 35 tyg a ja chudne...

reklama
hey:)
dziś bylam u doktorka i Laura ma 2890g to dużo czy nie.
u położnej wchodząc na wage doznałam szoku przytylam tylko 300g od ostatniej wizyty..az bylam zdziwiona
poza tym termin wg usg to 9.10 ale cos mi się wydaje ze będzie szybciej..takie moje przeczucie..ale się okaze:p

przeważnie na końcówke juz sie tak nie tyje :)
2890g myśle że waga jest dobra a do terminu jeszcze nabierze masy :) moja corka jak sie urodzila w terminie miala 2865g

Do góry