reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja również po wizycie.
U mnie rozwarcie na 1cm, młody nisko,ale podobno główka jeszcze do końca się nie wstawiła. Mam odstawić całkowicie magnez i czekać na poród. Kolejna wizyta jest 8.10. o ile dotrwam, a ginka twierdzi,że raczej już się nie spotkamy ;) Żelazo i witaminki mam brać nadal + urinal na te moje niewielkie bakterie w moczu.
No i dostałam oficjalne przyzwolenie na to,żeby RODZIĆ :)

reklama
hej i ja po wizycie.
Szyjka zamknięta, twarda. Łożysko bez oznak starzenia, główka jeszcze nie w kanale rodnym. Nie ma żadnych oznak porodu. Mam się zgłosić do szpitala w razie skurczów co 5-8 minut lub jak wody odejdą chodź lekarz stwierdził, że pewnie będzie jak za pierwszym razem, że jedyną oznaką porodu będą skurcze. Następna wizyta 15 października jak dotrwam,a jak nie to spotkamy się w szpitalu. Jak dotrwam do 15 to wówczas się umówimy na cc między 16, a 18 październikiem.
Filipek ładnie rośnie chodź nadal jest młodszy o 2 tygodnie. Waży 2,5kg, serducho pięknie bije. Sliczny zdrowy chłopczyk.

Kamcia to dobrze, że wszystko ok. Mam nadzieję, że urodzisz sama przed 8 października i nie trzeba będzie wywoływać.

Persefona no to kciuki zaciśnięte.

agnieszkaala a przed 15 to sn, bo nie rozumiem?

Dżaga no to lipa, że ten GBS dodatni. Trzymam kciuki za wizytę i usg.

Antiopie jak zaczne rodzić wcześniej to mam się stawić do szpitala i tam zrobią mi cc. A jeśli wytrzymam do 15 to mimo,że nie będzie akcji porodowej to między 16,a 18.10 mój gin zrobi mi cc. Nie będziemy już czekać wtedy na rozpoczęcie porodu.

Posiew pobrany, wizyta "odbębniona"... i jak się okazuje szyjka miękka i skrócona, chociaż jeszcze zamknięta, główka nisko. Chyba wykrakałam z tym, że zazdroszczę tym co mają wcześniej termin :D "Jak się nic nie wydarzy widzimy się za dwa tygodnie".
Dociera do mnie, że to już tuż, tuż :szok:

Kamcia 3mam kciuki żeby poród nastapił szybciej :)
persefona no too na co jeszcze czekasz? :D pogoń małą !
agnieszkala dobrze że na wizycie wszystko ok :)
Dżaga szkoda ze wynik GBS dodatni :/ 3 mam kciuki za wizytę, też mam jutro

za moment posypiemy się wszystkie :-D

Cześć dziewczynki:-D
Ja po wizycie,młody się przekręcił,główka ślicznie ustawiona w kanale:tak:
Poza tym wszystko mam bardzo nisko i rozwarcie na 2cm :-D
Gin mówił,że wszystko ładnie się przygotowuje do porodu i żebym ja się już była przygotowana na porod,który może się rozpocząć w każdej chwili :szok: Pytał czy mam wieczorami skurcze,owszem mam krótkie i nieregularne ale są od jakichś 5dni,na to gin powiedzial ''o to juz nie długo'' :happy:
Chyba zacznę sprzątanie od początku albo męża nakłonię do ''przytulania'' bo już chcę mieć juniora przy sobie:tak:
cieszę się strasznie i obawiam jednocześnie ahhhhh.........:eek:
Następna wizyta za tydzien o ile wcześniej się nie rozdwoję :-)

reklama
Do góry