reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
novaspace a bierzesz jakieś preparaty z żelazem? Bo u mnie też ciągle spadało i ginka zmieniała mi tabletki. Aż w końcu stanęło w miejscu. Biorę teraz z tej serii co witaminy - FEMIBION VITA FERR i skutkuje. Tylko ty chyba nie w PL jesteś? Nie wiem jak z dostępem za granicą :/ Ponadto jedz dużo buraków,czerwonego mięsa,natkę pietruszki, fasolkę szparagową,żółtka jaj i popijaj kakao ale to zwykłe.
A co do terminu, to kurcze długo cię przetrzymują, bo widzę że to już prawie 41 tyg, a jeszcze 2 tyg chcą czekać. Dla mnie trochę długo, no ale może tam tak jest. Życzę powodzenia i oby Vivi szybciej się zdecydowała na wyprowadzkę :p
.

Poprzednio piłam taki preparat trzy razy dziennie, smakował jak syrop w małych buteleczkach, nie pamiętam już nazwy, w gabinecie dostałam ich trochę, potem dokupiłam sobie. I żelazo się poprawiło, to przestałam. Teraz dostałam ferro sanol duodenal mite, mam jeść dwa razy dziennie, zobaczymy :)

Co do terminu, statystycznie 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie, więc dzięki za kciuki, oby Vivi nie była w tych 5% i wyszła szybciej :-)

pers powodzenia, trzymam kciuki :)

szczęściara trzymam kciuki.

novaspace nie trać nadzieji, może już za niedługo urodzisz.

persefona powodzenia na wizycie.

Ja dzisiaj też mam wizytę i to już jest moja ostatnia. Mam nadzieję, że do tygodnia córa już będzie z nami :)

Kamcia właśnie o Tobie myślałam i się zastanawiałam, czy to może już, że Cię nie ma.
jak u Was z remontem?

Antiope remont prawie skończony. Pokój jest w miarę ogarnięty, ale za nim będzie w 100% zrobiony to nie wiem czy nas święta nie zastaną. Nowa kanapa dopiero za 3 tyg. będzie, a barierka na schody jeszcze jest w częściach zapakowanych w folie :wściekła/y:

Kamcia u nas pokój też na pewno nie będzie do końca zrobiony przed narodzinami małego. Już pogodziłam się z tym, że drzwi wstawimy dopiero za jakiś czas (parę tygodni, może miesięcy). Nie będzie nowych lamp i najprawdopodobniej D nie wyrobi się z lakierowaniem podłogi. Ale ja mam to gdzieś. W chwili obecnej zadowalał by mnie taki stan, żeby się dało w tym pokoju mieszkać i go ogarnąć.

reklama
[h=5]Już po wizycie. Oczywiście wszystko jest ok. Łożysko jeszcze się nie starzeje, wody w normie, mała nie spieszy się na świat, ale jest już tak nisko, że lekarz musiał już praktycznie jeździć mi po pipce tym swoim przyrządem do USG. Mam być gotowa nawet jakby poród zaczął się jutro. Jeśli w ciągu najbliższych dni nie urodzę to ostatecznie 08.10 mam się zgłosić do szpitala na wywołanie.[/h]

Do góry