reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Witajcie.
Ja po wizycie...nasmialam sie jak nic dzis. Moja doktor rozbawila mnie do łez:szok:
Powiedziała ze mam brzucha nie masowac, nie gładzic bo przyspieszam tym poród:szok: A musze wytrzymac do konca bo im punkty za mnie przepadna....:eek: Ale jak tego nie robic....co mam zapomniec ze mam tam dzidziulka!!!

Szyjka juz skrócona, kanał drozny na jeden palec ujscie wew.na opuszke...no wiec generalnie niedlugo moze cos sie zaczac dziac.....

Tak SN ;-) i powiem wam szczerze ze zaczynam sobie wszystko przypominac.....wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrr
Wieczorami bo wtedy mam naczesciej skorcze wszystkie wspomniania wracaja.....:sorry: na szczescie ze te dobre tez!!! kiedy masz swoje szkrabka w objeciach!!!!

Rajani a dlaczego jesteś spanikowana? Może akurat wszystko pójdzie dobrze, zgodnie z planem i zrobią Ci cc.
To co piszecie o lekarzach na NFZ to faktycznie trafiłyście na takich do których nikomu nie ujmując nie warto chodzić...
Ja od początku ciąży (8t.c.) chodziłam do mojej Ginki Państwowo. I uwierzcie mi - złego słowa nie powiem... Wizyty miałam max co 3 tygodnie, byłam dziś - kolejna wizyta za 10dni (30.09) (Moja ginka wie, z resztą sama mnie prosiła o konsultację prywatną celem ustalenia cc w jednym ze szpitali we Wrocławiu, czyli jest świadoma, ze chodzę jeszcze prywatnie, a mimo tego dała mi skierowanie na badanie paciorkowca, dziś dostałam skierowanie na morfologię i mocz i ta wizyta dlatego 30.09, bo 01..10 idę prywatnie i ona nie chciała mnie na koszty naciągać, a chciała, żebym miała te badania i pokazała na prywatnej wizycie.) Sama chciała załatwić mi cc w Opolu, bo tam ma znajomości, ale doradzała Wrocław stąd też moje wizyty prywatne u gin we Wrocławiu.
Na KAŻDEJ wizycie miałam USG, wszystko pięknie mierzone - dziś położna musiała mi dokleić kartkę do karty ciąży, bo mi miejsca, tych rubryk brakło :-D
I szczerze - jak powiedziała mi, że wizyta za 10dni będzie ostatnią przed porodem to mi się smutno zrobiło. W każdym razie każdemu życzyłabym takiej lekarki - bardzo była i jest nadal zaangażowana w tę moją ciążę...

Lekarze Nfz dostaja chyba za pacjeta punkty...nie pytałam o co chodzi. Smiac tylko mi sie chciało!!!
Rajni moge ci opowiedziec jesli tylko ma ci to w czyms pomoc ale mi sie wydaje ze im mniej wiesz to lepiej....
Kazdy porod jest inny....kazda znas ma inna skale bolu.... Jesli chcesz moge ci opowiedziec:-)

reklama
A może któraś by mogła opowiedzieć o cesarce? Przeraza mnie sama wizyta w szpitalu (nigdy nie lezałam) założenie cewnika tez mnie stresuje generalnie mam strasznego stracha...

Do góry