reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Malta[FONT=&quot] współczuję cytomegalii. Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie ok, trzymam kciuki.[/FONT]

reklama
Po dzisiejszej wizycie:
rozwarcie na 2 palce, na ktg skurcze macicy do przeszlo 50% ale lekarz ochlodzil moj zapal stwierdzeniem ze to moze i tak jeszcze 2 tyg potrwac :p ehhh do tego tabletki na ta opuchlizne nog, gdy potrzasne stopa to czuje jakbym miala na grzbiecie stopy woreczek z woda ktory sie trzesie.... brrrrr
Takhisis i nie mialam racji z tym AFI. koleżanka ktora lezala ze mna na patologii mi mowila ze niby taka jest norma a to nie prawda.
Dzisiaj mi mierzyl i mam AFI 20.
"Prawidłowo wynik AFI powinien mieścić się w przedziale 5-25. Jego wartość zmienia się wraz z wiekiem ciąży, początkowo rośnie, a następnie w ostatnich miesiącach ciąży maleje. Wyniki AFI < 5-6 świadczyć mogą o zbyt małej i potencjalnie szkodliwej dla dziecka ilości płynu owodniowego (sytuację taką nazywa się małowodziem), natomiast powyżej 20-25 o nadmiernej ilości wód płodowych czyli tzw. wielowodziu. W sytuacji gdy uzyskuje się nieprawidłowe wyniki AFI należy zbadać przepływy w naczyniach pępowinowych - czyli wykonać badanie ultrasonograficzne pokazujące cyrkulacje krwi w pępowinie, mówiącą nam o tym, jak dziecko adaptuje się do sytuacji wewnątrzmacicznej." z: Badania USG w czasie ciąży - Ciąża - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku

No szczesciara juz polowa stopy jestes po drugiej stronie skoro rozwarcie jest :) trzymam kciuki :) ja jutro mam wizyte i jestem ciekawa co ja uslysze :)

Szczęściara trzymam kciuki &&& :-)

Ja wczoraj miałam wizytę. Synek waży 2975, serducho bije jak dzwon. KTG ładne minimalne skurcze czyli jakby ich nie było :p. Dostałam skierowanie do szpitala. W piątek mam zrobić wyniki i jak coś będzie nie tak to się zgłosić, ale już bezpośrednio do szpital. Ciekawa jestem czy i tym razem uda mi się go ominąć?
Wymazy GBS pobrane czekam na wyniki.

Iwona Uzar ja sie staram zeby wyszedl a on cos sie zdecydowac nie może.Dzisiaj w nocy myslalam ze to juz po czym wszystko sie uspokoiło. Sobie chyba zabawe maly znalazl :p ;-)

Rajani
trzymam kciuki za wizytę zeby sie okazalo ze zaraz bedzie maluch :)

reklama
Do góry