reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Malta[FONT=&quot] współczuję cytomegalii. Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie ok, trzymam kciuki.[/FONT]

reklama
Po dzisiejszej wizycie:
rozwarcie na 2 palce, na ktg skurcze macicy do przeszlo 50% ale lekarz ochlodzil moj zapal stwierdzeniem ze to moze i tak jeszcze 2 tyg potrwac :p ehhh do tego tabletki na ta opuchlizne nog, gdy potrzasne stopa to czuje jakbym miala na grzbiecie stopy woreczek z woda ktory sie trzesie.... brrrrr
Takhisis i nie mialam racji z tym AFI. koleżanka ktora lezala ze mna na patologii mi mowila ze niby taka jest norma a to nie prawda.
Dzisiaj mi mierzyl i mam AFI 20.
"Prawidłowo wynik AFI powinien mieścić się w przedziale 5-25. Jego wartość zmienia się wraz z wiekiem ciąży, początkowo rośnie, a następnie w ostatnich miesiącach ciąży maleje. Wyniki AFI < 5-6 świadczyć mogą o zbyt małej i potencjalnie szkodliwej dla dziecka ilości płynu owodniowego (sytuację taką nazywa się małowodziem), natomiast powyżej 20-25 o nadmiernej ilości wód płodowych czyli tzw. wielowodziu. W sytuacji gdy uzyskuje się nieprawidłowe wyniki AFI należy zbadać przepływy w naczyniach pępowinowych - czyli wykonać badanie ultrasonograficzne pokazujące cyrkulacje krwi w pępowinie, mówiącą nam o tym, jak dziecko adaptuje się do sytuacji wewnątrzmacicznej." z: Badania USG w czasie ciąży - Ciąża - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku

No szczesciara juz polowa stopy jestes po drugiej stronie skoro rozwarcie jest :) trzymam kciuki :) ja jutro mam wizyte i jestem ciekawa co ja uslysze :)

Szczęściara trzymam kciuki &&& :-)

Ja wczoraj miałam wizytę. Synek waży 2975, serducho bije jak dzwon. KTG ładne minimalne skurcze czyli jakby ich nie było :p. Dostałam skierowanie do szpitala. W piątek mam zrobić wyniki i jak coś będzie nie tak to się zgłosić, ale już bezpośrednio do szpital. Ciekawa jestem czy i tym razem uda mi się go ominąć?
Wymazy GBS pobrane czekam na wyniki.

Iwona Uzar ja sie staram zeby wyszedl a on cos sie zdecydowac nie może.Dzisiaj w nocy myslalam ze to juz po czym wszystko sie uspokoiło. Sobie chyba zabawe maly znalazl :p ;-)

Rajani
trzymam kciuki za wizytę zeby sie okazalo ze zaraz bedzie maluch :)

reklama
Do góry