reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Deli synek całkiem spory. Super, że wizyta udana.
Ja mam dziś państwową wizytę na której zapewne nic ciekawego nie będzie. Ale w przyszłym tygodniu prywatna. Ciekawa jestem jak dużo mały urośnie do tego czasu.

reklama
Ja po wizycie i po raz kolejny zastanawiam się po jakiego grzyba ja chodzę do tej państwowej gin. Nawet nie dostałam skierowania na GBS i nie dostanę, muszę je zrobić we własnym zakresie... A tak poza tym, to teraz niby powinnam mieć częstsze wizyty, a ja mam następną ustaloną na 9 października. Tak "szybko" tylko dlatego, żebyśmy zdążyły przed porodem, jak to określiła ginka...

Antopie eh to za co płacą tym lekarzom... ja chody tylko do państwowego, wizyta za tydzień ciekawe czy da mi skierowanie :/ ale mój przynajmniej wszystko sprawdza i myślę że kolejne wizyty już co 2 tyg.

Antiope dlatego ja przestalam do panstwowego chodzic w 30 tygodniu bo poszlam i jeszcze sie z nia poklocilam i podziekowalam jej za bycie cudownym lekarzem. Chodze od poczatku prywatnie i mam zaufanie do swojej dr, fakt po kieszeni szarpie to mocno ale na to akurat mi nie zal wydac pieniedzy czy na dodatkowe badania. Z dlugow niedlugo wyjde jakos ^^

Widzisz dzis ide znow 100 wizyta, 50 cytologia + jak ktg kolejne 30... ale pocieszam sie ze to ostatnia wizyta ! :confused2:

Rajani no właśnie też się zastanawiam, czy sobie nie darować tych państwowych wizyt, skoro jedyne skierowania jakie mi daje to morfologia i mocz, a to akurat nie jest jakiś kosmiczny wydatek...

Kochana morfo i mocz to koszt 20 zl razem :) ja stwierdzilam ze i tak nic z tych wizyt nie mam, chciala mnie do szpitala wtedy wpakowac z ta niedokrwistoscia a jak poszlam do swojej dr to dala mi tylko mocne zelazo bym brala bo szpital wogole nie byl mi potrzebny i tez zadnych skierowan by mi nie dawala wiec meczace bylo to dla mnie jezdzic tu i tam a wizyty mialam praktycznie dzien po dniu u panstwowej i prywatnej.

deli czyli na razie wszystko pozytywnie i trzymam kciuki oby tak dalej, i wyniki były ok :) A synek już naprawdę duży :)

Antiope wizyta za 3 tygodnie? Nie poważna ta lekarka :szok:

Rajani no właśnie, nie wiem czy jest sens zawracać sobie głowę za 20 zł. Ale to może być tylko jedna wizyta, więc może pójdę dla porządku. Zobaczymy.

Novaspace teraz mam kolejną wizytę za 3 tygodnie, ale poprzednią miałam 6 tygodni temu, bo gin była na urlopie, jak mi wychodził miesiąc od ostatniej wizyty, więc stwierdziła, że się nic nie dzieje i możemy się zobaczyć za 6 tygodni. Ja bym to rozumiała, gdyby ona wiedziała, że ja jeszcze chodzę prywatnie, ale ona tego nie wie...

o rany to ja się ciesze że ten mój państwowy ginek w miarę spoko, ostatni małą mierzył, główkę, kości itp. , idzie z nim pogadać no i przyjmuje w szpitalu w którym rodzę, będę do niego dzwonić jak się zacznie akcja porodowa czy jechać czy nie, bo droga dość daleka a ja nie do końca wiem kiedy już to już :-) jak się zaczną pierwsze skurcze to już będę panikować

reklama
no i wrocilam

nie wiem ale chyba w przyszlym tyg sama sie stawie do szpitala jak bede miala bole

bo ona ostatni tydz przed urlopem bedzie

szyjke mam miekka i krociutka ale zamknieta ale dlugo moze nie wytrzymac

i dostalam pare wskazowek

ze na oddziale kazdy lekarz bedzie mowil co innego i mam sie nie denerwowac i mam nie mowic ze mam dogadana cesarke (bo moja dr nie jest na oddziale OCP ani porodowce tylko na zwyklej ginekologii)

a potem ona wszystkiego dopilnuje chyba ze dostane takiegoo rozwarcia gdzie bedzie za pozno ;/

ale jak bole mi sie nasila odrazu do szpitala dostalam skierowanie na cukier, mocz, morfo, tokso ign i odczyn coombsa czy cos takiego

plus 25/09 27/09 2.10 i 4.10 KTG

Do góry