reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Takhisis te 2,5 kg to ponoć 2 tygodnie do przodu

madziarena ten lekarz, który Ci powiedział, że 2200 to mało to jakiś lewy był, już to ustaliłyśmy. ;-)

A co do TSH, to chyba faktycznie trochę mało. Ponoć w ciąży nie powinno przekroczyć 2,5, ale nie wiem jaka jest dolna granica w ciąży, bo normalnie 0,27. Ja biorę Euthyrox i przy ostatnim badaniu miałam TSH 1,2 z którego to wyniku mój endokrynolog był bardzo zadowolony.

reklama
Antiope w takim wypadku jeśli Twoje 2,5 kg było dwa tyg. do przodu to zgadza się z moim 2,5 kg z soboty:)

A co do TSH...to podobno najlepiej jak oscyluje w okolicach 2 - 2,5...a dopuszczalne jest 3 w III trymestrze.

Tak czy inaczej dziecko ma już swoją tarczyce i produkcję, także nasze wyniki na chwilę obecną nie muszą być idealne.

no i witam po wizycie. Moje dziecię na dzień dzisiejszy wazy 2700 dziś 35w1d, wszystko pozamykane, zero objawów wcześniejszego porodu, wizyta za 2 tyg. czyli 30-go września ;) położenie główkowe, pobrano wymaz :) czekamy teraz na koniec wrzesnia :p

Dziewuszki byłam dziś na ktg serduszko malemu bije jak dzwon ślicznie i równiutko :tak:
Teraz już co poniedziałek będę chodziła na ktg i co środa do lekarza,strasznie to męczące zwlaszcza z tym brzuchem ale lepiej być pewnym czy wszystko z bobasem dobrze :-)

cieszę się że wszystkie wizyty ok:-)
my też już po wizycie szyjka długa, twarda i zamknięta więc wygląda na to że Zośka nie wyjdzie przed terminem co mnie bardzo cieszy ;-)generalnie jest dobrze

jestem po wizycie załamałam sie całkiem wyszła mi cytomegalia :-( Któraś z Was pisała o tym wirusie. Jakie są szanse że Mały urodzi sie zdrowy?! oprocz tego szyjka zamknieta i niby z reszta rzeczy wszystko ok.

Malta, ale dopiero teraz robilas na to badanie? dr sama zlecila? czemu nie wczesniej?
Natalie ktora urodzila blizniaczki ja miala ale wykryto ja na poczatku ciazy ale male sa zdrowe....

reklama
Malta ja nic nie wiem o tej chorobie więcej, chyba Takhisis pisała o cytomegalii.. A co lekarz na to?

O tak no i Natalie też wyszła. Takhisis się bała chyba cytomegalii.

Do góry