reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Tosienka wydaje mi sie ze na pewnym zaawansowanym etapie lekarz nie ma trudnosci z okresleniem plci. Co do zabobonowych sstwierdzen to kilka osob obcych mi powiedzialo ze chlopaka bede miala bo widac po ksztalcie brzucha. A wczoraj bratowa napisala ze moj brzusio wyglada obiecujaco i ciaza mi sluszy bo kwitne.

Ja po wczorajszej wizycie: wszystko ok :) Kuba waży już 1641 gram i ułożony jest główką w dół czyli tak jak trzeba :) strasznie się wiercił podczas badania i nie chciał za bardzo współpracować :) tarczyca mi spadła więc zostajemy przy dawce 50 mg :) kolejna wizyta za 2 tygodnie :)

tosienka mi lekarz za pierwszym razem nie powiedział jaka jest płeć bo stwierdził, że nie będzie zgadywać. Za drugim razem odrazy bez zająknięcia stwierdził, że nie ma szans na chłopaka i będzie dziewczynka :-)

nula gratuluje pomyślnej wizyty :-D

Byłam dzisiaj na wizycie :p Dostalam skierowanie do diabetologa :pPPP Mam 108 mg/dl glukozy w moczu. W poniedzialek mam miec zestaw badan. A test doustnego obciazenia glukoza 16.06 wyszedl dobry ale to bylo juz dawno temu :p Popsuli mnie w tym szpitalu cholestaza a teraz cukrzyca cieżarnych? Do kompletu to juz nie wiem czego moze mi jeszcze brakowac, chyba mam juz wszystko na co można by chorować w ciąży :p

szczęściara współczuję tych wszystkich Twoich problemów. Ale najważniejsze, że maleństwo zdrowe. Jak się urodzi wszystkie Twoje problemy przejdą. Będzie dobrze. :-)

reklama
tosienka no to zagadka !u mnie od razu lekarz widział dziewczynkę chociaż ja od początku czułam ze będzie chłopiec i każdy też mi tak wróżył więc jak poznałam płeć to trochę szok a teraz to mam nadzieje że już zostanie ta dziewczynka bo za dużo różowego mam :D
nula gratuluje udanej wizyty :-D
szczesciara to witaj w klubie, ja dziś się chciałam telefonicznie zarejestrować do diabetologa a tu komunikat że skrzynka przepełniona eh, będę próbować w poniedziałek,miałam 100, a po wypiciu glukozy 144 :/

Do góry