reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dokładnie czas jeszcze jest więc zobaczymy co będzie na koniec :-)
Dziś po USG spojenia i rozejście mieści się w granicach normy, ale jest na granicy więc pewnie będzie do powtórzenia w następnych tygodniach ciąży przed porodem.

reklama
Deli a pytałaś dr jakie są skutki tego rozejścia spojenia. Mnie coś dr wspomniała o CC ale bardzo bym nie chciała. USG spojenia ci robil ginekolog czy ortopeda?

U mnie nie najlepiej po wizycie. Maluch jest mniejszy niżpowinien być i wymiary są nieproporcjonalne:duża główka, krótki tłów, jedyniebrzuch w miare wymiarowy jak na ten wiek ciąży. Lekarz się zaniepokoił. Powiedział,że albo po prostu nie będzie gigantem bo ja niska, M średni, Ala tez mała sięurodziła albo może doszło do niedożywienia płodu. Boje się strasznie. Nastepna wizyta29 sierpnia.

ja byłam na usg tydzień temu
wszystko ładnie i pięknie
BPD 30mm -32,1hbd
HC 289mm -31,6hbd
AC 274mm -31,4hbd
FL 62 mm -32,2hbd
sredni wiek ciążowy wg USG 31,5
przewidywany termin porodu 29,09,13
przewidywana masa płodu 2000g (+-200g)

ale z powodu częstych bolesnych skurczy mam przepisaną luteinę 2x1, magnez 3x2 nospe 3x1 z powodu anemii żelazo i zakaz siedzenia , mam leżeć albo stać i powiem wam że to bardzo trudne jest , lekarz kazał wytrzymać przynajmniej 4 tyg więc pewnie
ciachną mnie już we wrześniu

pozdrawiam :-)

Sony ja byłam u ortopedy i dostałam skierowanie na USG by sprawdzić ile mm rozejścia, bo jak za dużo a będzie ns to możesz po porodzie na wyciągu i przez 3 mc leżeć więc czasami cc nie taka zła.

Dzis byłam u innego gina, bo pipka coś mnie piekła i jakby on prowadził moją ciąże to od razy bym była na cc skierowana. Dobrze, ze mam mojego dr i nie podejmuje pochopnie decyzji :-).

agnieszkaala na pewno wszystko ok, tylko Twoje dziecko po prostu drobniutkie i tyle.

Basia.J witaj. Na pewno wszystko będzie dobrze i wytrzymasz nie tylko te 4 tygodnie, ale i dłużej, aż do terminu.

Agnieszka ja miałam to samo i tu się wyżalałam, a teraz mały skoczył na tydzień do przodu :) Więc oby i u Ciebie tak było.
Deli to może zahaczę o ortopedę u siebie w pracy i go poproszę żeby mi zrobił, ale to 28 będę akurat u gina i zapytam, a później do niego podreptam bo w tych samych godzinach jest.
Basia może te leki Ci pomogą ja też biorę luteinę i magnez, a nospę tylko jak zaboli i odpukać tylko raz brałam.

reklama
Do góry