reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dokładnie czas jeszcze jest więc zobaczymy co będzie na koniec :-)
Dziś po USG spojenia i rozejście mieści się w granicach normy, ale jest na granicy więc pewnie będzie do powtórzenia w następnych tygodniach ciąży przed porodem.

reklama
Deli a pytałaś dr jakie są skutki tego rozejścia spojenia. Mnie coś dr wspomniała o CC ale bardzo bym nie chciała. USG spojenia ci robil ginekolog czy ortopeda?

U mnie nie najlepiej po wizycie. Maluch jest mniejszy niżpowinien być i wymiary są nieproporcjonalne:duża główka, krótki tłów, jedyniebrzuch w miare wymiarowy jak na ten wiek ciąży. Lekarz się zaniepokoił. Powiedział,że albo po prostu nie będzie gigantem bo ja niska, M średni, Ala tez mała sięurodziła albo może doszło do niedożywienia płodu. Boje się strasznie. Nastepna wizyta29 sierpnia.

ja byłam na usg tydzień temu
wszystko ładnie i pięknie
BPD 30mm -32,1hbd
HC 289mm -31,6hbd
AC 274mm -31,4hbd
FL 62 mm -32,2hbd
sredni wiek ciążowy wg USG 31,5
przewidywany termin porodu 29,09,13
przewidywana masa płodu 2000g (+-200g)

ale z powodu częstych bolesnych skurczy mam przepisaną luteinę 2x1, magnez 3x2 nospe 3x1 z powodu anemii żelazo i zakaz siedzenia , mam leżeć albo stać i powiem wam że to bardzo trudne jest , lekarz kazał wytrzymać przynajmniej 4 tyg więc pewnie
ciachną mnie już we wrześniu

pozdrawiam :-)

Sony ja byłam u ortopedy i dostałam skierowanie na USG by sprawdzić ile mm rozejścia, bo jak za dużo a będzie ns to możesz po porodzie na wyciągu i przez 3 mc leżeć więc czasami cc nie taka zła.

Dzis byłam u innego gina, bo pipka coś mnie piekła i jakby on prowadził moją ciąże to od razy bym była na cc skierowana. Dobrze, ze mam mojego dr i nie podejmuje pochopnie decyzji :-).

agnieszkaala na pewno wszystko ok, tylko Twoje dziecko po prostu drobniutkie i tyle.

Basia.J witaj. Na pewno wszystko będzie dobrze i wytrzymasz nie tylko te 4 tygodnie, ale i dłużej, aż do terminu.

Agnieszka ja miałam to samo i tu się wyżalałam, a teraz mały skoczył na tydzień do przodu :) Więc oby i u Ciebie tak było.
Deli to może zahaczę o ortopedę u siebie w pracy i go poproszę żeby mi zrobił, ale to 28 będę akurat u gina i zapytam, a później do niego podreptam bo w tych samych godzinach jest.
Basia może te leki Ci pomogą ja też biorę luteinę i magnez, a nospę tylko jak zaboli i odpukać tylko raz brałam.

reklama
Do góry