reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Malta super, że u Ciebie wszystko ok i mały się dobrze rozwija. Ja jutro będę miała wizytę na NFZ i nawet usg mieć nie będę bo moja lekarka nie dysponuje takim sprzętem w swoim gabinecie...

reklama
Malta fajnie ze wszystko dobrze i malenstwo rosnie.

Antiope to kciuki za wizyte.

Ja tak z innej beczki. Czy ktoras z was tez ma problem z uplawami? Od kilku dni mam takie biale, rozciagliwe, ktore mnie troche martwa. Wczesniej nie malam zadnych.

Paulinek ja na bieliźnie czy wkładce nie zauważyłam niczego niepokojącego, ale jak byłam na wizycie i gin zrobił badanie dowcipne, to przepisał tabletki dopochwowe Gynofemidazol.

joanna i madziulka- zaciskam kciuki za was- i żadnych tam porodów przedwczesnych!!!!! trzymamy się wszystkie razem do kupy! i rodzimy w terminach!

malta
- super ze wszystko dobrze- to najważniejsze...ale faktycznie 5 minut...czy ci lekarze nie rozumieją ze my czekamy od wizyty do wizyty?? czy to tak dużo kosztuje obrocic ekran - powiedzec tu główeczka tu rączka - dziddzius się swietnie rozwija i wszystko w porządku- nawet jakby to miało 30 sek trwac! my na to wlansie czekamy! a nie...ech..

paulinek z upławami nie pomoge...ja bym skontrolowala jednak bo upławy mogą świadczyć o niczym..a mogą tez o wszytkim...

antiope delucha- kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Paulinek dzięki za kciuki.
Ja nie mogę się za bardzo co do upławów wypowiadać, bo ostatnio mam 2x2 luteinę dopochwowo i jak ona się rozpuszcza, to potem wypływa i mam pełno białego na bieliźnie co do którego nie wiem czy to luteina, czy moje własne wydzieliny. Nie wiem, czy upławy powinny być rozciągliwe, ale gdzieś wyczytałam, że w trzecim trymestrze może się zwiększyć produkcja białej wydzieliny, więc to może to i nie ma się czym martwić.

Deli dzięki za kciuki. Kciuki za Ciebie też zaciśnięte.

Die_perle dzięki

Paulinek odkąd jestem w trzecim trymestrze mam bardzo dużo "jakiejś" wydzieliny bez wkładek higienicznych się nie obejdzie bo bym ciągle z mokrymi majtkami chodziła. Ostatnio jak lekarz sprawdzał mi szyjkę to po wyciągnięciu palców aż na podłogę pokapało hehe i musiał wycierać. Także nie wiem czy u ciebie to jest tak jak u mnie zwiększona ilość wydzieliny wynikającej z zaawansowania ciąży czy coś poważniejszego. Myślę, że jeśli zapach jest ok., nic cię nie piecze i nie swędzi to nie ma powodu do obaw, ale dla pewności twój lekarz może to skontrolować.

Ja już po wizycie. Szkrab sobie spał :-) Doktor pomierzył i posprawdzał narządy. Wszystko OK ważymy ponad 1500 wiek rośnie ładnie z USG wyszedł 31 tc czyli tak jak od początku wielkościowo większy. Oczywiście mały zrobił psikusa tak jak czułam przekręcił się i siedzi dupką. Jak się nic nie zmieni to CC, ale ma czas do 35 tc się odwrócić więc wszystko przed nami. Po za tym jeszcze USG spojenia i tam po wyniku też się zobaczy czy ns czy cc. Jak to mój doktorek mówi spokojnie mamy czas jeszcze się wszystko może wydarzyć :-).

Deli super że wszystko w porządalku.
jeśli chodzi o wydzielinę to ja ostatnio dostalam globulki dopochwowe pumacerin czy jakos tak bo tez mnie niepokoila wydzielina i okazalo sie ze cos sie przyplatalo przez te upały no i może przez basen, ale juz dobrze. Póki co musze odpuscic ochlode w basenie :(

reklama
Do góry