reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Deli super, że wszystko ok. Może synek jeszcze się ustawi tak jak trzeba, jest dużo czasu.

A u mnie na wizycie też ok. Mam anemię i muszę zażywać żelazo, ale krzywa cukrowa ok, bo na czczo 5,15 (norma 3,30-5,50) a po 2 godzinach od glukozy 6,54 (norma <7,8 prawidłowa tolerancja glukozy).
Rzadkimi ruchami kazała się nie przejmować, bo można się nimi martwić po 33 tc dopiero. Tak samo liczenie, czy jest więcej niż 10 ruchów na godzinę nie ma wcześniej sensu).

Deli, Antiope ciesze sie ze same dobre wiesci od was. Z ta anemia troche mniej, ale chyba sporo kobiet ma ja w ciazy.

Dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie, ale tak jak piszecie dopytam sie lekarza. Wizyta za tydzein.

Paulinek myślę, że z anemią, to po prostu będę zażywać żelazo i będzie ok, więc się jakoś specjalnie nie przejmuję. Zresztą ja anemię miewałam i nie bedąc w ciąży, bo zawsze miałam bardzo obfite i długie okresy przez które traciłam za dużo krwi. Poza tym tak jak patrzę na te moje wyniki, to wcale u mnie nie ma bardzo przekroczonej normy, bo hemoglobinę mam 11,6 a norma jest 12-16, a hematokryt mam 33,3 %, a norma jest 37-47%

Antiope- u mnie wyniki też na granicy normy i lekarz nie nazwał tego jeszcze anemią ale przepisał żelazo 2 razy dziennie co by wyniki nie spadały wiec ja też bez stresu w tej kwestii :-)

deli super że wizyta udana :))) mały rośnie jak na drożdżach :D
Antopie ciesze się że wizyta udana, po tabletkach z żelazem na pewno już będzie ok i dzięki że napisałaś o tych ruchach bo się martwiłam jak mała się żadko rusza

Deli super ze i was wszystko wporzadku i maluszek rosnie:) a niedawno to było takie małe ziarenko w brzuszku a teraz juz takie duże dzieciaczki:)

Antiope ciesze sie ze i u was wszystko wporzadku:) ja tez biorę żelazo juz jakiś czas bo miałam bardzo niska hemoglobine:/
Co do ruchów każdy lekarz mówi coś innego i Polozna tak samo...

Malta super wieści:) oby tak dalej !

Co do ruchów ja ostatnio jednej małej nie wyczytałam i tak w niedziele pojechałam do sąsiada (który dzięki Bogu mnie w niedziele przyjął) zeby sprawdził czy wszystko jest wporzadku. Zrobił usg i wszystko jest ok, maludy ładnie rosną, i obie sa glowkowo ułożone. W piątek kazał przyjść mi jeszcze do siebie zrobi mi ktg a w sobotę mam wizytę u mojego lekarza:)
Ruchy jednej małej mogą byc amortyzowane przez lozysko na przedniej ścianie bo ona ma akurat na przedniej ścianie lozysko.

nnatalie [FONT=&quot]u mnie też łożysko na przedniej ścianie, wiec pewnie dlatego czuję słabsze ruchy jak się mały inaczej ułoży, albo coś. Dziś mam wrażenie wszystko wróciło do normy[/FONT]

reklama
Do góry