reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Wróciłam ze szpitala. :) Kopiuję poniżej wiadomość z naszej grupy na facebooku:

Jak już dobrze być w domu! Niedawno wróciłam ze szpitala. Dziękuję Wam za wsparcie i ciepłe słowa. Teraz muszę szczególnie się oszczędzać, jak najwięcej odpoczywać, leżeć, a wszystko będzie dobrze. Na karcie wypisu mam napisane "zagrażający poród przedwczesny" oraz "astma oskrzelowa". W sumie od początku bywały jakieś problemy, pewnie ta astma je potęguje. Na szczęście porządnie mnie zbadali i wszystko będzie już pod kontrolą. Dzidziuś zdrowy, wszystko na miejscu, kluseczek waży 1345 g. Wyniki wyszły dobre (KTG, laboratoryjne, USG). Dostałam na recepcie długą listę leków - te, co brałam w szpitalu. Za dwa tygodnie mam pójść na kontrolę do swojego ginekologa.

reklama
joanna no to dobrze, ze już w domku. I zgodnie z zaleceniem odpoczywaj i leż. Dobrze, ze z synusiem ok i pięknie waży :-)

A ja zadzwoniłam jeszcze na rejestrację i pani mi powiedziała, ze w ciąży wykonuje się to badanie do wykrycia przeciwciał IgG. Badanie to stosuje się do wykrywania niedokrwistości hemolitycznych i choroby hemolitycznej noworodka.
Dzwoniłam do labo, to kosztuje 34,-, więc już zrobię.

Jestem już w domu od wczoraj. Strasznie mnie osłabił ten szpital. psychicznie też tak sobie stoje,boje się ,że może się to powtórzyć. Dostalam w szpitalu zastrzyki zeby malemu szybciej się plucka rozwinęły w razie wcześniejszego porodu. Wiem mam odpoczywać i się nie denerwować,staram się ale z marnym skutkiem nie zamartwiać.

Oł, widzę, że ostatnio wiele z nas w szpitalach... :/ Też wczoraj mnie wypisali, dużo dało sympatyczne towarzystwo poznanych dziewczyn, miły personel, opieka chrzestnego, bo inaczej to pewnie bym się stresowała na okrągło (grozi poród przedwczesny - tfu, tfu, tfu - wypluć i odpukać). :/ Trzymam kciuki za Wasze zdrowie i Maluszków. &&&&&

Joanna153 bardzo sie ciesze ze juz w domku jesteś :) teraz do szpitala tylko na porodowke:)

Madziulka dobrze ze jesteś w domu. Duzo odpoczywaj i lez duzo a napewno donosisz to tego odpowiedniego momentu :)

3mam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty &&&&&&&&& !!!!!! Ja mam 10go za tydzien ;)

Melduje się po USG lekarz powiedzial ze wszystko dobrze choć badanie trwało 5min!! achh ten nfz! Mały waży około 1650 gram, serduszko ładnie bije nic więcej nie wiem nawet ekranu mi nie odwrócił. :( coś czuje że i tak zrobie jeszcze jedno prywatnie może się wiecej dowiem.

reklama
Do góry