reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Deli super zdjęcie z profilu. Ja niestety nie dostałam fotki :( poprosiłam go, ale lekarz stwierdził, że byłoby słabo widać...

Co do ułożenia to mam wielką nadzieję, że się obróci... Wiem, że cesarka to nie najgorsza rzecz i najważniejsze bezpieczeństwo dzidzi i moje, ale wymarzyłam sobie naturalnie, a tu taka niespodzianka. No nic z tym nie zrobię, trzeba czekać :)

pannacota super że płeć potwierdzona:) Teraz maleńka niech zdrowo rośnie :)

deli slicznie widać z profilu małego:) Ja chyba muszę zrobić zdjęcie z filmu jak małe są profilem to wam pokaże bo zdjęć od lekarki nie dostałam ostatnio. A filmik muszę zgrać na kompa ;)

ja po wczorajszej wizycie tak polowicznie uspokojona. w badaniu wyszlo, ze niby z moim serduchem nie najgorzej, ale zdazaja mu sie takie momenty, kiedy zwalnia bardzo do ok. 40- 46 uderzen, na razie nic z tym sie zrobic nie da:-(. po ciazy jesli dalej takie, anomalie beda to bede miala bardziej szczegolowe badania. kardiolog poweidzial, ze najbardziej racjonalne wyjscie z tej sytuacji to cc, czyli jakby juz dwa wskazania mi sie pojawiaja i ma byc to najbezpieczniejsza opcja dla mnie i dzidziola, wiec juz nie dyskutuje tylko daje sie kroic kiedy bedzie ten czas:tak: a na niskie cisnienie to pic, pic i jeszcze raz pic. zalecen tyle. wytlumaczyl mi tylko, ze niskie cisnienie lepsze od wysokiego, bo naczynia krwionosne sa rozluznione i krew lepiej przeplywa przez lozysko:-)

Osa to trzymam kciuki by po ciąży wszystko wróciło do siebie. Co do cc nie jest ona w końcu taka straszna. Ja jeszcze czekam na decyzję mojego doktorka.

osa[FONT=&quot] 40-46 uderzeń? O rany, to naprawdę mało. Masz rację, zdrowie maleństwa i Twoje najważniejsze i w Twoim przypadku faktycznie lepiej nie walczyć z tą cesarką. Trzymam kciuki żeby po porodzie z sercem się wszystko unormowało.[/FONT]

Osa oby wróciło wszystko do normy.. a jeśli CC ma byc dla Was obojga lepszym wyjściem to nie ma co się zastanawiać :) tak jak Deli napisała nie jest taka straszna jak się wydaje ;-)

reklama
osa kochana to u mnie z serduchem jest w drugą strone zawsze ok 100 uderzeń na minute nawet w stanie spoczynku. Miałam robione badania i taka moja uroda. Jak sie okazało to jest dziedziczne bo moja mama i babcia też tak mają.
Co do cc to tak jak dziewczyny piszą jeśli to bezpieczniejsze dla Ciebie i maleństwa to nie ma co się martwić :) będzie dobrze!

Do góry