reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

TO i przyszedł na mnie opisać co i jak...

W szoku nadal... ale Kochane poznajcie Sebastian Piotr.
Przeczytaliśmy listę angielskich imion... i P. mówi to moze być. ( na bastka) ale dodajemy też Patryk... bo wykrakał w ten sposób ze bedzie synek.
DSC_0429.jpgDSC_0430 (1).jpgDSC_0431.jpg
Zeby nie było dziś przed wyjściem P. zaczepia brzuch i mówi... Aśka ale ty nam tylko hu...a... nie pokaż i sie hihralismy całą droge do szpitala.

Z wielkim lekiem weszłam do gabinetu. Pracownik przemiły.
Wszystko nam pokazała, nerki zoładek, mózg ... i wiele innych. raczki nozki wszystko na miejscu.
Młody strasznie sie wiercił.

Zapytałam o te omdlenia... i konkluzja jest taka ze młody naciska na jajniki.
Młody jest połozony bardzo nisko pomiedzy koscmi miednicy i jak noge wyprostuje to akurat mnie walnie i to tak ze mi sie ciemno robi. Głowe ma po mojej lewej strony i nogami wali mnie po prawym jajniku.

Co do diagnozy.. wszystko ok na miejscu. I do tego zdrowiutki.
waga 343g, hc 178,5 mm, Va 7,6 mm, Vp 7,1 mm, TCD 19 mm, AC 151,2 mm, i kość udowa 32,8 mm.

Wszystko wskazuje ze urodzi sie 22.10. Wszystkie parametry potwierdzały date z poprzedniego usg.

Załączniki

• DSC_0429.jpg
    DSC_0429.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 59
  • DSC_0430 (1).jpg
    DSC_0430 (1).jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_0431.jpg
    DSC_0431.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
Antiope super, ze wszystko na wizycie ok :-)
Landrynka czyli z dziewczynki zrobił się chłopak ;-) Kolejny siurak na forum :-) Gratki i super, ze wszystko dobrze.

Ciekawe jak tam z moim maluszkiem. Już odliczam do wizyty.

Landrynka gratuluję udanej wizyty i dużego chłopaka :)

Antiope zgodnie z wczorajszym usg wychodzi 24w6d. Ja jestem teraz u rodziny w PL, bo mieszkam w Niemczech i tam 4D było droższę niż w PL, więc stwierdzi że skorzystam, chociaż chciałam później ale jak jest okazja. Do rozwiązania już raczej do PL nie zawitam. Koszt takiego badania 180 zł , dostałam zniżkę i zapłaciłam 150 zł...

madziarena jakie te zdjęcia z rączką jest śliczne, pięknie chciałą przybić piątkę

reklama
co do zdjec usg 3d/4d to jak moj m. zobaczyl zu w 3d to stwierdzil, ze to nie moze byc jego corka bo ona na tych zdjeciach do gremlina byla podobna:szok:, ale to byl 22 tydzien, dlatego teraz zdecydowalismy sie na pozniejsze i zrobimy pewnie 32 tyg.
koreczek, super ze z dzidzia wszystko ok:tak:

Do góry