reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

novascape! super gratulacje- ale fajnie ze sie dziewuchy podniosly z okopow- zobaczycie na koniec wyjdzie ze pipek jest wiecej! jak zawsze kobiety góra i to nasze parówki będa sobie mogły buleczki wybierac:p kurde az mnie skusilas na ten 4d filmik...hmmmm tutaj w de jest duzo drozszy niz w poslce wiec jak juz to sie chyba zdecyduje w pl- bede za 20 dni wiec moze sobie pojde na wizytke z takim usg??

madzirena- jakie slodkie foteczki- no człowiek kurde człowiek - piknota a jakie nogi dlugasne:)

antioope- trzymam kciuki za bazylka- tak mi sie juz utrwalilo ze bazylek ma byc wiec bazylia to na pizzy :) kciuki zacisnieta za wizyte rzecz jasna

pietrucha- sciskam piesci mocno mocno!!! :* :*

reklama
Ja również polecam 4D, ale nie będę się mądrzyć, bo mam za darmo w gabinecie chrzestnego, wiem, że normalnie to droga impreza i niektórzy fundują sobie na ostatek ciąży. Niemniej jednak niesamowite przeżycie. :) Chrzestny nagrał filmik, ale nie miałam przy sobie pendrive'a i dopiero następnym razem wgra.

Hehe, stosunek chłopczyków do dziewczynek szybko się zmniejsza. :D Już jest prawie pół na pół.

Pietrucha trzymam kciuki, żeby nie było potrzeby hospitalizacji.

Die_perle no właśnie ja marzyłam o córeczce, ale teraz tak się do Bazyla przyzwyczaiłam, że już nie wiem czy chcę, żeby jednak okazał się dziewczynką. Następna będzie dziewczynka i już, a Bazylek niech już zostanie Bazylem.

nula dzięki.

No to proporcje dziewczynek i chłopców się już mocno zmieniły

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt.

Szczesciara trzymaj sie cieplutko

Antiope kciuki zacisniete za wizyte

Nic nie poradze na to ze 3/4 d zwyczajnie mi sie nie podoba. Pewnie ze fajnie wszystko widac, ale mnie bardzeij przerazaja te zdjecia. Dlatego robic nie bede jesli nie bedzie takiej potrzeby.

Wlasnie ponoc chlopca latwiej zdiagnozowac i stad ten wysyp chlopakow na poczatku, a pozniej dziewczynki wala pelna para. Dlatego juz tu sie kiedys pytalam i nadal jestem ciekawa czy wszystkim sie posprawdzaly pierwsze proroctwa lekarzy co do plci.

novaspace gratuluję dziewczynki :-)
madziarena super zdjęcia :-)
Antiope za wizytę &&&&&&&&&
szczęsciara dobrze, ze jesteś pod opieką lekarzy. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& :-)
pietrucha &&&&&&&&&&&&

Ja mam dziś wizytę o 17-40 i też chcę nagrać płytkę :happy: U nas to koszt usg 250,- + 50,- za płytkę - trochę dużo... Ciekawe czy u mnie potwierdzi się Adrianek ;-)
A i faktycznie dziewczynek przybywa :-)

No i dziś powtórzyłam badanie moczu i wynik lepszy :-) Mi wczoraj cos się chyba przyblokowało, moze mały uciskał... Bo rano miałam b. mało moczu.
A dziś: leukocyty w normie 0-3 :-) bilirubina nieobecna :-) no tylko b.liczne bakterie :baffled: Zobaczymy co dr na to.

Ostatnia edycja:
paulinek ja mam podobnie- bo te obrtazy 3/4 d mnie ciupke przerazaja sa jakby takie straszne??? :p no ale zobaczymy co to bedize:)

gratulacje ejszcze raz dla wszytkiech po wizytachj i ksiuki zaciskam za wizytujace&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
A ja po wizycie. Wszystko ok. Szyjka w porządku. No i synek pozostał synkiem, wątpliwości już raczej nie ma, bo widzieliśmy jajeczka i siusiaka. No i moje dziecko jest duże, waży 350g, a to nawet nie jest skończony 20 tydzień…
A i pytałam ginkę jaka jest różnica między genetycznym a połówkowym i ona mówi, że to to samo.

rajani nie pamiętam ile kosztowało to badanie dokładnie, ale z tego co kojarzę, to nie było drogie (w porównaniu do innych). Koszt nie przekraczał chyba 15-20 zł.

Do góry