reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Żabcia gratulacje pięnego Hot DOGA i to w wersji XL :)

Szczęsciara
równiez gratulacje :) młoda mamusiu:p mi osatnio znajoma powiedziala- a ty to chyba strasznie mloda jestes co? a ja no młoda oczywiscie ze młoda- a ona ile masz 20-22 lata? a ja - noooooooooooo a MŁODĄ urodziłam jako 10-latka....jak jej powiedzialam ze ja szanowna 30-stka to miła dziwna mine:p

Ostatnia edycja:
żabcia_tbg gratuluję chłopczyka, widzę że maleństwo rozbrykane jak moje, ale niestety nie umiałam nic dostrzec między nóżkami, liczę że na kolejnej wizycie coś zauważę :)

szczęściara13 gratuluje udanej wizyty, mnie tez zawsze odmładzają, do 24 roku życia nosiłam jeszcze aparat na zębach i wtedy to obowiązkowo zawsze dowód przy sobie nosiłam, teraz to jak się nie pomaluję, i uczeszę w kucyk to też czasem pytają o dowód, a gdy widzą rocznik 1986 to się uśmiechają :)) Mi to pochlebia :)

szczesciara super ze wszystko wporzadku:) z małego już kawał chłopa ;)

Ja genetyczne w środę... Trochę mam stracha bo małe bedą sprawdzane pod katem cytomegalii. Ostatnio lekarka powiedziała ze rozwijają się jak zdrowe dzieci i na zarażone nie wyglądają i mam nadzieje ze są zdrowoutkie ;)

Miło się czyta o pozytywnych wizytach i o tym, że wszystkie maluchy zdrowe.
Wszystkim gratuluję poznania płci maluchów :)

Dziś miałam wizytę, miałam usg i nie ma wątpliwości, że to syn :) Pokazał wszystko co ma między nogami :)
Teściowa była ze mną bo pracuje w szpitalu (chodzę na nfz) i jest świadkiem że to chłopak :)
Ja na szczęście nie mam problemu z wizytami na nfz, usg mam często, skierowania na badania bez problemu. Może to dlatego, że chodzę do lekarza o bardzo dobrej renomie, przyjmuje też prywatnie.

Czy któraś z Was decydowała się na test pappa czy jakieś inne badania genetyczne??

Szczęściara, Żabcia: Gratuluję Syneczków :D
Carla: Ja robiłam test Pappa, ale to było jakoś w 13 tygodniu.

Carla ja tez robilam ale miedzy 13-14 tc- potem sie juz tego testu nie robi chyba bo jets za pozno?? teraz mam juz drugie badanie genetyczne tzw. II screennig w 22 tc- na badania genetyczne przypadaja odpowiednie tygodnie ciazy nie robi sie ich w dowolnym okresie z tego co ja wiem. sporo dziewczyn robilo badania genetyczne nieinwazyjne.

Ja tak z ciekawości pytałam, wiem że na pappa jest za późno. U mnie lekarz nie widział wskazań do tych badań, a jest specjalistą w dziedzinie badań prenatalnych, więc nie robiłam. Tylko tak poczytałam i zaczęłam się zastanawiać czy teraz te badania robi większość ciężarnych...
Ja na następnej wizycie będę miała dokładniejsze usg ze wszystkimi potrzebnymi pomiarami...

reklama
Do góry