reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Jestem po wczorajszej wizycie. Wszystko ok. maleństwo waży 530 g. Doktorek zbytnio nie mógł dopatrzeć się płci, wydaje mu się, że chłopak, ale 100% pewności nie ma. Czuję, że chłopak już zostanie i nici z dziewczynki ;) ALe najważniejsze, żeby dotrwać do terminu.
Lekarz stwierdził, że te 6 kg, które przytyłam od początku ciąży jest ok. Mam dużo odpoczywać, po obiedzie 2 godziny plackiem leżeć (co bardzo mi odpowiada;-);-)), dwa razy w tyg. kąpiel półgodzinna w 37 stopniach. I przede wszystkim pilnować czy nie pojawiają się obrzęki. Jeżeli coś zauważę, od razu mam się z nim kontaktować. No i w 28 tc. położy mnie do szpitala na podanie sterydów na rozwój płuc.
Tyle u mnie. Kolejna wizyta za miesiąc.

żabcia, Aleksiel , joanna, Carla gratuluję HOT DOGÓW:-)
Osa gratuluję córeczki :-),

szczęściara mnie też zawsze odmładzają:tak: Krótko przed naszym ślubem, teściową odwiedziła dobra znajoma, gdy mnie zobaczyła, na boku zapytała teściową czy nie za młoda jestem na ślub, bo chyba nawet 18 lat nie skończyłam, a miałam wtedy 25. Jedna pediatra powiedziała kiedyś na wizycie "Kubusiu, ta Twoja mama to jak Twoja siostra wygląda". No i w tym ostatnim przypadku jakoś miło mi nie było :/
No i gratuluję udanej wizyty :)

reklama
Kamea super, że maleństwo się dobrze rozwija. Ja też chciałam dziewczynkę, a pani doktor na 80% zawyrokowała chłopca. Na początku byłam rozczarowana, ale teraz tak się przyzwyczaiłam do tej myśli, że boję się, żeby jednak dziewczynka nie była.

Kamea faktycznie duży chłopak :) a te 6kg w pierwszej ciąży do tego momentu też tyle miałam a w sumie 12kg na plusie :)

Dziewczyny gratulacje hot dogów i jednej dziewuszki :)
coś mało tych dziewuszek :p
aaaa i wiecie że przeważnie jest tak że z dziewczynki może zrobić się jeszcze chłopak ale z chłopaka dziewczynka małe szanse :p

Kamea gratuluje udanej wizyty, szkoda że płeć nie potwierdzona na 100% ale najważniejsze że wszystko w porządku z maleństwem :)

Faktycznie przewaga parówek :) ciekawe co u mnie, mooooże się dowiem w przyszły czwartek :>

Super że wszystkie wizyty w jak najlepszym porządku.

Carla... dasz rade wytrzymać na rozprawie. Powodzenia.

Kamea odpoczywaj skoro lekarz zalecił:)

Kamea ale duży chłopak :) No i najważniejsze że zdrowy:) Kochana a słyszałaś coś na temat tego że dzieci po tym zastrzyku rodzą się z zapaleniem płuc? Bo ja spotkałam się z taką opinią ale nie wiem w ilu % jest ona prawdziwa...

amethyst gratuluje dużej córeczki:) Grono dziewczynek się powolutku powiększa:)

reklama
Do góry