reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Carla bo teoretycznie jesli nie jestes po 35 roku zycia, nie masz w rodzinie chrób genetycznych (ani twoj partner), sama nie chorujesz na nic co mogłoby miec wpływ na prawidłowy rozwoj płodu ani nie urodzilas wczesniej dziecka z zaburzeniem- nie ma na to podstaw..teoretycznie:) mysle ze decyzja o badaniach genetycznych- tych dokladnych - powinna byc rozwazona przez kazda matke z osobna- pod wieloma wzgledami- bo z uzyskaną wiedzą cos potem trzeba zrobic..pytanie brzmi- co jesli okaze sie chore...dla mnie np. to pytanie bylo bardzo ciezkie- i dlugo sie zastanawialm nad podjeciem decyzji- mimo z eto badania nieinwazyjne...tak sobie mysle ze powinny one wsjc po prstu do normy opieki prenatalnej:)
bardzo dokladnym badaniem jest badanie połowkowe, ale jednak nie jest ono jednoznaczne z "tym genetycznym" :) a osatnio przeczytalam ze genetyczne w 22 tc powinno sie robic na 4d- ciekawa jestem ile jest w tym prawdy- przekonam sie jak to bedzie wygladac za 3 tygodnie w poradni genetycznej:)

Dzięki :)
Ja te połówkowe też mam na następnej wizycie 27.06. Z Nelą zdawałam się tylko na to, co lekarz na usg zobaczył, teraz jak nie muszę to niczego więcej nie robiłam, bo nas po prostu nie stać. Wiadomo że jakby trzeba było to byśmy płacili, ale synek rośnie zdrowo i wesoło, więc wierzę że jest wszystko dobrze :)

Carla jak trzeba dla dziecka kaske to zawsze mamusia znajdzie.
Ale dobrze że wystarczą normalne badania i że synek zdrowy:)

Ja w przyszłym tygodniu w czwartek mam połówkowe. A przebadam sie w lipcu w polsce.
Bo przeciez w uk nic nie badają... hehehe

Landrynka masz rację, jakby trzeba było to kasa na dziecko zawsze się znajdzie.
Mam nadzieję że jutrzejsza rozprawa nie da mi w kość tak jak poprzednia że wyjdę z sali prawie na czworaka :/ Mój synuś od małego zaprawiony w bojach sądowo- prokuratorsko- policyjnych :)

Dziewczynki gratuluję dobrych wieści, zdrowym maluszków...

Pietrucha trzymam kciuki za Twoją szyjkę ;)

Ja po połówkowym już tydzień. Anika zdrowa :) Rośnie sobie dziewczynka ślicznie (ma już 25cm - w całości), długą ma szyję po mamusi ;)

Antiope, a gdzie jest do obejrzenia ta lista siusiaczkowo-pipeczkowa?

reklama
bosmanka lista jest na forum, to jest ta sama z listą październikowych mam tylko uzupełniona o płeć

Do góry