reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

@bellina Ty to jesteś już chustomaniaczka :)
Ja cały czas śledzę grupę ma fb z poradami i coraz bardziej chce kupić chuste. Chyba skuszę się na używke z LF tylko właśnie myślalam o pasiaku bo podobno łatwiejsza do nauki gdy wiesz która krawędz dociagac.
A do ilu kg można nosić w chuscie?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bellina Ty to jesteś już chustomaniaczka :)
Ja cały czas śledzę grupę ma fb z poradami i coraz bardziej chce kupić chuste. Chyba skuszę się na używke z LF tylko właśnie myślalam o pasiaku bo podobno łatwiejsza do nauki gdy wiesz która krawędz dociagac.
A do ilu kg można nosić w chuscie?

Do ilu Ty dasz radę, Twoja chusta komfortowo poniesie i dziecko będzie chciało. Ja nosiłam moją niespełna 2 latke jeszcze przed ciążą i na samym początku, sporadycznie w trakcie ;) ale ja mam wagę piórkową w domu i kilka fajnych chust dla ciężarków :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja myślałam bardziej o moim 5 latku i plecaku. Oczywiście byłby noszony przez tatę ale on już waży 18 kg. Boję się że zobaczy że ja noszę braciszja to on też będzie chciał.
A wiesz może dlaczego niektóre chusty są tak bardzo drogie np. widziałam jak dziewczyny niektóre sprzedają chusty po 800 zł. A jedną nawet wystawiła za prawie 2tys!! Z możliwością na raty. Rozumiem że skład mają inny ale ze aż taka jest różnica w cenie?

Koleżanka nosi 4 latke , właśnie z uwagi na młodszą. Zazwyczaj w Tuli toddler no i na plecach. W chustę To tylko na chwilkę, bo ciężko unieść takie dziecko.
A ceny są różne , bo chusty są różne ;) jak buty za 100 czy 500 zł. Jednak jakość przędzy użytej do tkania też ma znaczenie. A dodatkowo to marka plus duże limity. Zapewne tej chusty za 2k wypuścili dosłownie kilka sztuk.

Dziewczyny macie wybrane foteliki samochodowe? Ja sie zastanawiam nad rozkładanym, bo my duzo jeździmy, słyszałyście jakies opinie?

Rozkladane sa te od 9 kilo. Mialam maxi tobi, powiedzmy ze sie roklada. Dziecko tez nie moze mega na lezaco jezdzic tyle ile rozlozyc mozna to mozna, nas cieszylo i to czyli mało, bo dziecku nie spadala glowa.
Teraz mamy maxi AP Też rokladany, podobnie a nawet mniej. Te foteliki so 9 kg sie nie rozkladaja bo one ju sa lezace.

Ja dopytuje, bo widziałam taki cud cybexa, co można go rozłożyć na płasko na stelażu wózka. Niezły patent, ale od razu pomyślałam: ciekawe jak z bezpieczeństwem podczas jazdy, czy sama konstrukcja nie ma wpływu. Ten od 9 mam RWF, na tą chwilę nadal jak się da odchylony, ale czasami i głowa opadnie jak mała kiepsko sądzie ;)

reklama
Nie przekonuje mnie. Pałąk prócz funkcji noszenia spełnia jeszcze jedną ważniejszą - ma chronić przed uderzeniem buzią w kanape. Do stelażu wózka w tej formie, jak najbardziej, przynajmniej to nie wymuszone C. Ale jak podróżować to z głową, robiąc przerwy co maks. 3h dla maluszka. I to nie 5 min ;)

Do góry