reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Ann Lisca będzie super. One są mięciutkie i kocykowate, a przy tym dobrze pracują.
Elastyka odradzam , bo kg szybko zaczynają ciążyć, trudno o prawidłową pozycję i na dziecku są 3 warstwy, mniej przewiewne.
Ma start można kupić złamaną używaną bawełnę. Może być pasiak (w paski ), ale niekoniecznie, bo jak chusta nam się będzie pdobać, chętniej będziemy motać.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Persea te co mi polecane to właśnie Firma Didymos oni mają Indio (taka to używana) i Lisca (co właśnie pytałam Bellina) albo Lenny Lamb (firma) tkane ale chyba lepsze też używane bo już dla noworodka złamane, lepiej się wiążą i naciągaja. I jeszcze Yaro (firma) yolka.
Pasiaki odradzala znajoma.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Ann Lisca będzie super. One są mięciutkie i kocykowate, a przy tym dobrze pracują.
Elastyka odradzam , bo kg szybko zaczynają ciążyć, trudno o prawidłową pozycję i na dziecku są 3 warstwy, mniej przewiewne.
Ma start można kupić złamaną używaną bawełnę. Może być pasiak (w paski ), ale niekoniecznie, bo jak chusta nam się będzie pdobać, chętniej będziemy motać.

Dzięki :-) już coś mi świta w głowie. Teraz czekam na rozwój czasu i jakoś latem zamawiam coś.

Bellina a mozesz podac nazwe jakiejs dobrej husty. Dla kompletnie zielonej dziewoi :)
Jeżeli nie chcesz za dużo wydawać to pasiak będzie ok, tylko go po jakimś czasie trzeba będzie zmienić, albo wiązać warstwowo. Pasiaki produkuje lenny lamb, Little frog, natibaby i jeszcze warte polecenia może pandabejbi. Ale pasiak używany jak coś, bo niektóre sztywne bywają.
Później z ciut wyższej półki są żakardy czyli chusty we wzory. Właśnie np Didymos (Indio też fajne do nauki, ja nie przepadam, ale to gusta ), yaro (yolka to tańsza Lisca, ciut gorsza , ale i tak fajna. No ale oni mają też inne wzory), Little frog i lenny lamb też mają żakardy . U lenny nie każda, bo niektóre nowe są grubsze i sztywniejsze, a co za tym idzie lepsze dla starszych dzieci i wprawnych mam. Sensimo też ma fajnie chusty i niekiedy wypuszczają takie z różnymi krawędziami właśnie dla nowych mam. Bo trochę łatwiej ogarnąć motanie mając różne krawędzie. Jeszcze Loui są dość fajne.
No i na start bez domieszek. Bo może np chusta z lnem na dłużej wystarczy (wg mnie niekoniecznie), ale łatwiej będzie na bawełnie się uczyć.
Ja np w stosie mam same bawełny i wełnę merino ;)

Później dochodzi kwestia rozmiaru ;) ale tu już indywidualnie trzeba doradzać ;)

A no i serio niekiedy lepiej kupić używke, bo noszona jest bardziej miękka. Ale z tak zwanym złamaniem sobie też poradźcie jeśli kupicie chustę przed porodem. No i nie każda tego wymaga ;) czasami wystarczy pranie i mamy kocyk.
Jak coś olx tylko z odbiorem osobistym, ale na fb jest duża grupa sprzedażowa, gdzie sprzedający mają feedback.

I na serio gust ma tu wiele do powiedzenia , bo chusta jak ubranie, musimy się w niej dobrze czuć. Temu dokładnych nazw nie podam. Musicie pooglądać. A chust jest mnóstwo, ceny różne. Te co podałam są tańsze. Może poza Didymosem, ale tragedii nie ma. Przy cenie należy brać pod uwagę , że niewiele stracimy na chuście, a zyskujemy bliskość. Nie wierzcie , że sprzedacie za tyle samo lub drożej, bo to już mit, a na pewno nie dotyczy chust z tej półki cenowej.

Kurcze, mogłabym tu wypracowanie napisać[emoji14]jak chcecie , to pytajcie.

Ostatnia edycja:
Bellina ja właśnie od niedawna uczę się na tej fb grupie ale jeszcze nie ogarniam co to ten feedback? I jak złamać przed porodem. Chodzi o takie wiązanie na sucho bez malucha?

Bellina ja właśnie od niedawna uczę się na tej fb grupie ale jeszcze nie ogarniam co to ten feedback? I jak złamać przed porodem. Chodzi o takie wiązanie na sucho bez malucha?

Feedback to komentarze do transakcji, takie jak np. Na allegro.
Brzuch można wiązać oczywiście, ale bardziej chodzi o robienie warkoczy, chustawki, czy hamaka. Ale wbrew pozorom nie zawsze to potrzebne, bo najwięcej daje motanie właśnie.

Grupy:
Sprzedażowa: chusty sprzedam kupię zamienię
Feedbackowa: feedback chusty polska

Zapisz się do obu i w ogłoszeniu zawsze musi być link do feedbacku. Wejdź to zobaczysz o co chodzi.

I jeszcze z większych ciekawych grup są chustoświrki. Też mają osobną grupę z feedbackiem. Ale tam mój stos to zazwyczaj malutki ;)

reklama
Moja siostra będzie sprzedawać bardzo fajną chustę dla noworodka. Elevill (nie pamiętam teraz nazwy modelu). Jeśli chcecie poproszę ją o foto i cenę, bo nie pamiętam ile dała. A te chusty też fajne dla maluszków, tylko u nas mniej popularne.

Do góry