reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Olkaa oni nie wezmą nikogo na zastępstwo- myslę, że rozłożą moje obowiązki na innych pracowników, więc z 5 osób będzie na mnie wściekłych :D ale to mam akurat gdzieś.
może powiem szefowi, że chcę jak najdłużej pracować...a wyjdzie, jak wyjdzie ;)
wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że mam się oszczędzać, ale jak się oszczędzać wstając o 6 i mieć stresujący dzien w pray? ;)

Elianna ja mam co kilka dni tak, że na jedzenie patrzeć nie mogę, teraz mam etap, że głodna chodzę, a co zjem, to czuję, że właściwie nie miałam na to ochoty i tak w kółko przez cał dzień ;)

reklama
u mnie nie ma tragedii, ale mam problem ze wstawaniem tak wcześnie i ciągle ziewam, praktycznie usypiam na siedząco, więc skupić mi jest się ciężko i te cholerne zapachy :/
U mnie znowu na odwrót, mam lekką bezsenność i co chwilę budzę się w nocy, więc jak już jest pora wstawania to nie mam problemu. Co najlepsze przed ciążą wczesne wstawanie to był koszmar, za to mogłam siedzieć do 2 nad ranem:)

@aga0411 sprytnie:) Też najpierw bym załatwiła formalności:)

hej dziewczyny :)
witam nowe mamusie! :)

co do pracy to ja będę starała się pracować jak najdłużej, ale ja jestem "na swoim" co ma takie właśnie minusy ;)
swoją drogą jeśli będę się dobrze czuła to nie widzę powodu żeby siedzieć w domu, bo w domu to chyba oci***ję ;)
moja praca jest w miarę lekka i przyjemna, zero stresów więc tym bardziej postaram się pracować do końca

leeleth trzymaj się kobieto :) trudno nawet coś sensownego napisać w takiej sytuacji, ale trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze
dowiedz się koniecznie czy w Twoim stanie będziesz mogła mieć kontakt ze swoim tatą, moja przyjaciółka planowała zaciążyć właśnie w momencie kiedy okazało się że jej mama ma przerzuty i konieczna jest chemia
lekarka zdecydowanie odradziła ciążę w tym czasie, podobno kontakt z osobami przyjmującymi chemię może mieć niekorzystny wpływ na dzidziusia :sad:

nimitii olej spojrzenia i komentarze, największą rozrywką niektórych pań jest najświeższe wydanie Faktu i artykuły typu "zabiła męża kiełbasą" :-D
ostatnio jedna taka zaczęła opierdzielać mojego syna w metrze, że rysuje pasażerów bez ich zgody (syn artysta:)), podobno z 10 osób rzuciło mu się z odsieczą ale żałuję że mnie przy tym nie było - pani zostałaby zmasakrowana w sensie dosłownym i w przenośni ;)
ja nie mam skrupułów i czasem nawet za dużo komentuję
jak się gapią to trzeba odpowiedzieć tym samym i promiennie się uśmiechać ;)
(chociaż ja czasem wyszczerzam się i pytam czy osobnik ma jakiś problem, bo aż mnie trzącha....)
a co do podejrzeń endokrynologa - koniecznie skonsultuj się z innym, wiesz - co lekarz to opinia :)

ja mam od wczoraj dzień obżarstwa, non-stop myszkuję w lodówce
czas chyba wrócić do pracy bo tam lodówka ma mikroskopijne rozmiary ;)

Któraś pytała o picie ...ja piję to:
WP_20150929_11_09_54_Pro.jpg

Myślisz ze to mala dawka tej luteiny?
Nie, mi zwyczajnie dopochwowe prochy nie służą ,..
Generalnie wkurwil mnie przepraszam za to ale to prawda. Syna donisilam a już wtedy (idąc tokiem myślenia pana dr) miałam zespół Cushing'a! Teraz też kurde dam rade. Zadzwoniłam do mojego ginekologa i on mi powiedział ze damy rade a ja się mam nie przejmować i tego się trzymam. Głupie konwały!!!

Weź tego lekarza zmień ..i nie bierz sobie do serca...ja nie wiem, gdzie ten lekarz miał etykę
U mnie nie najciekawiej dlatego tylko Was czytam i lajkuje. Mój tata ma nowotwór i od poniedziałku zaczyna chemię.
Jestem przybita i jakoś nie mogę się pozbierać [emoji17]
Dzieci bardzo dają mi w kość i jeszcze nocne wstawanie wiec nie mam siły.

f2w3rjjgpsehityp.png
Smutne wiadomości niesiesz :( Kochana musisz być silna dla siebie i dla dzidziusia i dla taty...póki jest chemia jest nadzieja, trzymam kciuki,- trzeba wierzyć.

Załączniki

• WP_20150929_11_09_54_Pro.jpg
    WP_20150929_11_09_54_Pro.jpg
    246,6 KB · Wyświetleń: 272
Ostatnia edycja:
aga skoro masz stresującą prace to może zapytaj się lekarza co on sądzi, jak długo powinnas pracowac? Ja mam zamiar na kolejnej wizycie wlasnie się zapytać, czy mój gin sądzi że do konca marca nie będzie za długo.

Dzień dobry.
Ja dzisiaj panikuje, objawy mi ustały (jak w poprzedniej ciąży )i się zaczynam martwić. Lekarza mam dopiero w przyszły piatek a dzisiaj idę do endokrynologa.
Tak bym chciała jak wy zobaczyć zarodka z sercem i kończynami a nie puste jajo :(((

Piękne macie zwierzaki :)
Nimitii jeszcze nie slyszalas serduszka? Teraz rzadko tu bywam ale staram sie jak moge zeby was czytac. Nie zawsze uda mi sie wszystko nadrobic. Ja dopiero za tydzien w czwartek jak bedzie wszystko w porzadku to uslysze serduszko. I tez nie umiem sie doczekac.. Bo juz mam 8 tydzien a nie wiem czy serduszko bije, czy dzidzius rosnie itp. Ktory masz tydzien ciazy?

Bóle podbrzusza, mdłości, czasem zgagę, zostały mi tylko wrażliwe piersi a tak to nie mam nic.
Niestety dzwoniłam wczoraj i dr nie ma już terminów. W poniedziałek idę na nfz ale nigdy tam nie byłam i nie wiem czy robią usg.
Będę cierpliwa tyle mi zostało. Cierpliwość. Postaram się nie myśleć o tym.
Kochana nie załamuj się. Bedzie wszystko dobrze.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam jakis brazowy sluz. Rano mialam takie niteczki czerwone w sluzie, a teraz polecialo brazowe. Dzwonilam do lekarza, kazal zwiekszyc dawke duphastpnu do 3 razy i soe nie denerwowac. Ale jak ma sie nie denerwowac? ,[emoji20]

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
aga0411 ja juz powiedziałam bo musiałam a na L4 chce iść jak będzie czerwiec.

pitu-pitu mam je w dupie tak szczerze mówiąc :D

Nessi juz się uspokoiłam i wiem ze będzie dobrze czuje to :)

anik90 nie jeszcze wizytę mam za tydzień w piątek

Do góry