reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
A był już pęcherzyk żółtkowy ?
Ja myślę, że te początkowe pomiary są zbliżone do faktycznego, bo to też zależy jak dokładnie lekarz zaznaczy pęcherzyk :) To są w końcu milimetry ...łatwo o pomyłkę, grunt to nie porównywać ...bo ja to zrobiłam i żałuję :)
Nie ma ani tego ani tego.

reklama
Madziula no to super wieści...uff ale wam zazdroszczę tak pozytywnie oczywiście [emoji41]

Witam nowe mamuśki

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."

Ja to juz jestem stara mamuska. Ale mam nadzieje ze mi sie udzieli entuzjazm nowych mamusiek bo na razie chodze jak struta....
Dopiero bylam w ciazy i znowu, dwoje dzieci w wieku 2 lat i mniej. ....
No i oczywiscie stres badan prenatalnych, chyba zdecyduje sie na amnio.
Choc jedyna rzecza ktora mnie pociesza jest wlasnie to ze w poprzedniej ciazy, tej chcianej i wyczekanej latami, kupionej wlasciwie za cene oszczednosci presja zeby "sie udalo" byla olbrzymia. I dlatego zeswirowalam, byl stres od 1 do ostatniego dnia.
A teraz luzik. Co ma byc to bedzie....

Bylam na badaniu USG, jest pecherzyk, nie wiem jakiej wielkosci, bety nie robilam, na wizyte pojde w 8 tygodniu. Ciaza bez miazdzacego strachu o ciaze, bez tej ciaglej obsesji czy wszystko bedzie ok czy wlasciwe wymiary, czy dobre tetno - to dla mnie nowosc.

Ja to juz jestem stara mamuska. Ale mam nadzieje ze mi sie udzieli entuzjazm nowych mamusiek bo na razie chodze jak struta....
Dopiero bylam w ciazy i znowu, dwoje dzieci w wieku 2 lat i mniej. ....
No i oczywiscie stres badan prenatalnych, chyba zdecyduje sie na amnio.
Choc jedyna rzecza ktora mnie pociesza jest wlasnie to ze w poprzedniej ciazy, tej chcianej i wyczekanej latami, kupionej wlasciwie za cene oszczednosci presja zeby "sie udalo" byla olbrzymia. I dlatego zeswirowalam, byl stres od 1 do ostatniego dnia.
A teraz luzik. Co ma byc to bedzie....

Takie wpadki są najlepsze, Kochana. Moja wpadka ma 21 miesięcy i pamietam jakie mieszane uczucia miałam, synek półtora roczku, chory i wymagający pracy a tu ciąża. Miałam mnóstwo emocji, nie zawsze pozytywnych, z czasem sie poukładało, nie było łatwo ale dzisiaj nie wyobrażam sobie żeby mogło Go nie być. Kochamy sie jak warianty o ze wszystkich moich dzieci On najbardziej mnie wzrusza :-)
Pozwól sobie na emocje i idź naprzód, nie zakładaj najgorszego!

w57v9jcgd4r5d7vu.png

reklama
Dzieki za wsparcie mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie. Ale te tygodnie 8-13, kiedy mam ochote tylko spac teraz bede spedzac z roczniakiem ktory nie moze usiedziec sekundy na tylku......AAAArrrgghhhh
Do tego nie zapominajmy pierworodnej mimo ze to juz duza dziewczynka. Szkola,zajecia pozaszkolne., prace domowe.....

Do góry