reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Hej, dziewczyny chciałabym zapytać o L4 w ciąży, czy zawsze w punkcie 4 lekarz wpisuje kod 1 czyli chory powinien leżeć? Czy któraś z Was dostała l4 z możliwością chodzenia? czyli kodem „2”. Zastanawia mnie jak to później wygląda jeśli chodzi o zakupy, spacery z psem, jakieś weekendowe wypady do rodziny? Czy faktycznie przy kodzie nr 1 trzeba przez cały czas siedzieć w domu jak więzień? 🙈
Ja dostałam 2.

reklama
U mnie zaczęły się okropne mdłości, cały czas, wszystko mnie obrzydza co do jedzenia nie mam ochoty na nic... W ciąży z synkiem jedynie jakieś tam wyjątkowe sytuacje wzbudzały mdłości, natomiast teraz jest zupelnie inaczej.. ciężej. 🙈

U mnie zaczęły się okropne mdłości, cały czas, wszystko mnie obrzydza co do jedzenia nie mam ochoty na nic... W ciąży z synkiem jedynie jakieś tam wyjątkowe sytuacje wzbudzały mdłości, natomiast teraz jest zupelnie inaczej.. ciężej. 🙈
Współczuję i mierze się z tym samym. Ale doktor mnie trochę uspokoił. Wbrew pozorom mdłości w ciąży są dobre. To znaczy że dzieciaczek się dobrze rozwija :)

U mnie kilka dni już bez miłości, a dzisiaj w nocy napiłam się wody i 🤮.
W pierwszej ciąży też mi trochę dokuczały, ale nie pamiętam takiego ogólnego zmęczenia, niechęci do podejmowania działań itp. Liczę na to że w 2 trymestrze moje samopoczucie fizyczne a zwłaszcza psychiczne poszybuje do góry :))

Hej, dziewczyny chciałabym zapytać o L4 w ciąży, czy zawsze w punkcie 4 lekarz wpisuje kod 1 czyli chory powinien leżeć? Czy któraś z Was dostała l4 z możliwością chodzenia? czyli kodem „2”. Zastanawia mnie jak to później wygląda jeśli chodzi o zakupy, spacery z psem, jakieś weekendowe wypady do rodziny? Czy faktycznie przy kodzie nr 1 trzeba przez cały czas siedzieć w domu jak więzień? 🙈
ja nie miałam nic o leżeniu

reklama
Współczuję i mierze się z tym samym. Ale doktor mnie trochę uspokoił. Wbrew pozorom mdłości w ciąży są dobre. To znaczy że dzieciaczek się dobrze rozwija :)
W pierwszej ciąży i właściwie do końca ciąży naciągalo mnie orzy myciu zębów haha to było dość dokuczliwe robiąc to przynajmniej 2/3 razy dziennie, jakieś perfumy, czy ogólnie intensywne zapachy, ale nie jedzenie itd 🙈 a teraz dziewczyny ja spojrzę na torebkę po herbacie i już 🤢 nie wspomnę już jak reaguję na widok kubka z fusami po kawie, totalnie wszystko mnie obrzydza, zapachy ludzi, zapachy jedzenia, smaki.. mogę zjeść teraz kanapkę z wędliną a za godzinę tą samą kanapkę zwrócę bo coś mi nie spasuje. Mam nadzieję, że to nie potrwa długo, bo mam tu półtorarocznego kaskadera który potrzebuje dużo uwagi, bo właśnie zaczął etap skakania po meblach i wspinaczki a także robienia wszystkiego co u matki powoduje napad paniki, gdy tylko zobaczy go bijącego sobie brawo np na parapecie 😂, a jednak te mdłości + do tego senność są męczące teraz..

Do góry