reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Ja na razie wykupiłam NIFTY, bo do jutra jest promocja, na prenatalne, będę umawiać się we wtorek.
Ja pobieram krew na nifty w następny piątek a potem wyłączam telefon i wszystko ignoruje aż do powrotu z urlopu. Poinformowałam o tym położna że jakikolwiek telefon od nich w tym czasie będzie odrzucony a po wyniki zadzwonię sama po powrocie - nie chce aby złapali mnie z telefonem w momencie gdy nie będę gotowa wysłuchać jaki wynik...

Ja pobieram krew na nifty w następny piątek a potem wyłączam telefon i wszystko ignoruje aż do powrotu z urlopu. Poinformowałam o tym położna że jakikolwiek telefon od nich w tym czasie będzie odrzucony a po wyniki zadzwonię sama po powrocie - nie chce aby złapali mnie z telefonem w momencie gdy nie będę gotowa wysłuchać jaki wynik...
Trzymam kciuki, ja pobranie krwi mam 10 lutego.

Hej, miałam dziś wieczorem wizytę - u mnie wszystko ok, dostałam (WRESZCIE) kartę ciąży. Moja fasolka ma 1,8 cm, serduszko bije 179 i wszystko jest ok. Też dostałam skierowania na prenatalne i też wychodzi mi w 12 tygodniu. Pytałam dziś o to kiedy najlepiej według mojej ginekolożki zrobić NIFTY i mówiła, że też mam jeszcze poczekać tak do 12-13 tygodnia. No i wiadomo + badania krwi i usg piersi dodatkowo.
A wizytę będę miała po prenatalnych, za miesiąc (27.02).
Trochę się uspokoiłam jak zobaczyłam, że moja fasolka urosła i chyba nawet trochę nadgoniła (na ostatnim usg była mniejsza niż liczyłam wg OM a teraz wszystko się zgadza na mniej więcej 8+4). No a termin porodu to ok 6 września :)

Ja jestem umówiona na NIPT 14 lutego z tym, że ja na karyo plus, bo nifty w przypadku bliźniaków bada strasznie mało

reklama
Do góry