reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
dziewczyny, co Wy pijecie w ciągu dnia? Bo mnie już od wody, herbaty i soków odrzuca... i nie mam pomysu...:(
Herbatę, wodę i soki :p
Czasem do wody wlewam trochę napoju izotonicznego. A wczoraj robiłam miksturę z imbiru, cytry i miodu. Weszło gładko, dzisiaj zrobię powtórkę :)

reklama
Ojej co do picia to ja mam problem. Non stop mi się chce pić ale od wody mnie odrzuca od takich słodzonych napojów tez kompoty tylko ale mocno rozwodnione żeby słodkie nie były. Ewentualnie tylko herbata ale raz dziennie i to rano no istny cyrk :D

Wspominał Ci cos lekarz, że może przez to słabiej trzymać w kolejnej ciąży? Bo ja w pierwszej miałam rozwarcie od 30 tc a do tego szyjka poszła przy porodzie i się zastanawiam się czy teraz nie będzie jeszcze gorzej jezeli chodzi o zagrożenie porodem przedwczesnym
Mój lekarz nic nie mówił o tym:)
Nie wiem jak szyjka będzie w tej ciazy trzymać, w poprzedniej do samego końca nie było z nią problemu.
Ale kto wie jak będzie teraz :/
Powoli udziela mi się wasze czarnowidztwo...

Nessi ja dzisiaj nie mogę przez ciebie siedzę w poczekalni i się śmieje [emoji23][emoji23][emoji23]

CzarnaMadzia niech spitalają te czarne myśli mnie już przeszło !tobie też niech przejdzie. Za dużo tu nas ze złymi doświadczeniami dlatego tak się boimy. W stanach mówi się na dzieci które pojawiają się po poronieniu Rainbowbaby prawda Cheebay Leeleeth? A co u was ta btw?

Dziewczyny ide robic najgorsza rzecz jaka dla mnie istnieje[emoji24] prasowanie wrrrrr nienawidze ale ktos musi

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Mogę za Ciebie :D uwielbiam prasować :D mój rekord to 7h bez żadnej przerwy [emoji14] i to we własne urodziny [emoji14] ja juz deskę wyciągnęłam i zaraz prasować trzeba :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nimiti wszystko będzie okej! Nie martw się [emoji14]

Nessi z tym panelem to się uśmiałam [emoji23][emoji23][emoji23] tez mam do tej pory takie upławy ale są okej :)

Za wizytujace dzisiaj trzymam kciuki :*

Wczoraj zjadłam cały gar pieczonych ziemniaków [emoji14] potem po wizycie poprawiłam połowa hamburgera i frytkami i w nocy spać nie mogłam [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Herbatę, wodę i soki :p
Czasem do wody wlewam trochę napoju izotonicznego. A wczoraj robiłam miksturę z imbiru, cytry i miodu. Weszło gładko, dzisiaj zrobię powtórkę :)

nie mam już patrzenie na wode z miodem cytryna i imbirem... az mną trzącha jak o tym pomyśle... rozwodniłam sobie sok jabłkowy i daje rade...

reklama
Dziewczyny ide robic najgorsza rzecz jaka dla mnie istnieje
emoji24.png
prasowanie wrrrrr nienawidze ale ktos musi

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Nikt nie musi... my nie prasujemy prawie wcale :p ;)

Jak robiłaś? Zdradź przepis :)

Zagotowalam tak z 0,75l wody i do wrzątku wrzuciłam imbir pokrojony na cienkie plasterki. Wrzuciłam sporo, bo my z glutami walczymy. Ilość zbliżona do średniej wielkości marchewki. Do tego wycisnelam pół cytryny i zostawiłam na 10 min żeby trochę ostyglo. Jak temperatura trochę spadła, to dodałam miód (niby się nie powinno dawać do wody cieplejszej niż 80*, bo traci to, co najlepsze)

Do góry