reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Zoska tez radze konsultacje z lekarzem Bo ten ordyntor to jakis konowal z tytulem Dr na papierze. Jak w ogole mozna przeegzaminowac pacjentke w 5 min co on kazdej w pipke przez gardlo zaglada?...

Gie_er niestety kobiety ginekolozki nie maja za Grosz taktu i z pacjentkami obchodza sie jak z miesem ( nie wszystkie) chyba mysla ze skoro same maja szparki to im wolno. Przykro mi z powodu dziadka

Pozostalym wizytujacym gratuluje udanych wizyt I zgory tez przepraszam ze nie z imienia(nicka)

Czarna Madzia to moja teściowa taka sama mój młody grzeczny spokojny ale nie on najgorszy za to dzieci szwagra dwa czorty ale to takie ze drugich takich nie znajdziecie na dzień dobry potrafią spluć, holenderscy rodzice na skargi przychodzili bo dziewczynki kopali, jeden zamknął w klasie na klucz nauczycielkę i zwiał bo tak mu się chciało, małe dręczyciele moich psów ehhh długo by pisać ale babcia tylko ich pilnuje z Polski no nl dla nich przyjechała a my mieszkamy tu od siebie niecałe 800 metrów i mój syn ja nie interesuje przykre...

Czarna Madzia to moja teściowa taka sama mój młody grzeczny spokojny ale nie on najgorszy za to dzieci szwagra dwa czorty ale to takie ze drugich takich nie znajdziecie na dzień dobry potrafią spluć, holenderscy rodzice na skargi przychodzili bo dziewczynki kopali, jeden zamknął w klasie na klucz nauczycielkę i zwiał bo tak mu się chciało, małe dręczyciele moich psów ehhh długo by pisać ale babcia tylko ich pilnuje z Polski no nl dla nich przyjechała a my mieszkamy tu od siebie niecałe 800 metrów i mój syn ja nie interesuje przykre...
Widzisz...
Kurde nie wiem jak można tak selekcjonowac swoich wnuków.
Ten jej ukochany wnuczek tez jest niegrzeczny ale to już wina rodziców, którzy nie są konsekwentni w jego wychowaniu.
Teściowa chyba traktuje go jak swojego synka a nie wnuczka...
Dzięki Bogu moje dziecko ma tylko jedną mamę.
A ja z moim rodzeństwem zawsze byłam tym gorszym sortem wiec wiem jak to dzieci boli.

Manki super ze wszystko jest ok. Masz silna dzidzie która już się dobrze zadomowila w twoim brzuszku i nie da się tak łatwo wygonic. Oby tak dalej i już bez większych problemów do końca ciąży.

Pozostałym dziewczynom które widziały dzisiaj swoje maleństwa też gratuluję (nie pamiętam wszystkich nickow a nie chce nikogo pominac)

Gie_er strasznie mi przykro z powodu dziadka. Ale jeszcze nie wszystko jest przesadzone. Nikt nie powinien określać ile komu życia zostało bo niby skąd ma to wiedzieć. Oby zmiana antybiotyku pomogła. A odnośnie twojej wizyty to tak jak dziewczyny piszą idź prywatnie tylko do jakiegoś dobrego gina a nie takiego jak ten Zoski

Zooska skoro zobaczył pęcherzyk a w nim "strukture która da się mierzyć to na pewno był to zarodek. A według wielkości o której piszesz to wychodzi na to że to 6 tydzień. Czyli tylko tydzień obsuwy a to nic strasznego. Zrób badania tak jak kazał, ale ja bym jeszcze poszukała innego gina. Albo umówiła się gdzieś na samo usg tylko gdzieś gdzie mają dobry sprzęt i więcej czasu dla pacjenta.

Dorcia skoro ból nie ustępuje to ja też bym to skontrolowala. Ja dzisiaj też się coś gorzej czuje, chyba trochę się przepracowalam. Jeszcze po stałam trochę przy desce do prasowania i też poczułam takie straszne napięcie macicy. Może nie jest to jakiś wielki ból ale takie duże napięcie. Niestety znam to uczucie z poprzednich ciazach bo miałam za każdym razem od połowy ciąży skurcze. Więc się trochę wystraszylam, też wzięłam nospe forte i magnez i teraz leżę z moimi chłopakami i odpoczywam. Trochę puscilo ale nie do końca.

Eh wczoraj powiedzieliśmy o ciąży teściowej a dzisiaj mąż wkurzony na swoją i moja mamę, bo się zdzwonily i zaczęły rozpaczac co my teraz zrobimy i jak sobie damy radę. Kurde teściowa sama pochodzi z wielodzietnej rodziny. Sama też miała trójkę dzieci. A teraz sieje panikę. W zeszłym roku siedziała w domu z moim młodszym. W tym roku zapisałam go do prywatnego przedszkola bo normalnie by się nie dostał. Wolałam zapłacić niż być kolejny rok na jej łasce. Teraz zostaje czasem z chłopakami jak są chorzy ale ponieważ nie chorują często to nie jest źle. Więc nie rozumiem o co jej chodzi. Jak będę na macierzyńskim to już ogóle luz będzie miała bo będę w domu. Dajemy sobie radę z dwójka to i z trojka damy radę. Finansowo też możemy sobie na to pozwolić. Ech każdemu nie dogodzisz. Moja mama też mnie trochę wkurzyla bo dorzuciła swoje trzy grosze. I zamiast się cieszyć to tylko się człowiek denerwuje

U mnie będzie to samo - lament jak my sobie poradzimy ... dlatego zamierzam nie mówić jak długo się da ...

f2w3rjjgibqsdkeo.png

Przykro dziewczyny że są tacy dziadkowie którzy aż tak potrafią faworyzować jednego wnuka kosztem drugiego albo w ogóle się na dziecko wypiąć. Ja na szczęście mam wręcz odwrotnie, małą babcia i prababcia uwielbiają, zresztą dziadkowie tak samo:)

Cheebay coś mi się kojarzy że kiedyś pisałaś że wycinali Ci pęcherzyk żółciowy - ja też to miałam, prawie 2 lata temu i od tego czasu bardzo często mam problem z biegunkami, zwłaszcza rano albo jak zjem coś bardziej tłustego. Może u Ciebie to też ma związek? Ale nie zauważyłam by w ciąży się to nasiliło:)

reklama
Do góry