reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Mi już nospa forte nie pomaga...jutro o 19.30 mam wizytę...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Leć na IP

f2w3rjjgpsehityp.png

reklama
Czytam Was na biezaco ale jak na razie malo sie udzielam bo nie mam pewnosci co do ciazy :) Tzn brak okresu jest i test zrobiony ale na szczescie zadnych objawow niszczacych zycie nie mam na razie :) Jestem tylko baardzo senna :)

Witam wszystkie nowe wrzesniowki.

ZOOska glowa do gory! Takie roznice sie zdarzaja i na pewno wszystko jest u Was w porzadku :) Nie zamartwiaj sie. Mozesz isc do innego gina skosultowac sytuacje i uspokoic nerwy :)

Gie_er wspolczuje. Cos sie pani doktor nie przygotowala do wizyty [emoji41] To jest Twoj lekarz prowadzacy czy bylas u niej tak po prostu ?
Przykro mi z powodu dziadka.

Manki3, super wiadomosci :) Teraz sie oszczedzaj. Wszystko bedzie w porzadku ;)

Dorciamamaolka, nigdy nie mialam takiego bolu, zwlaszcza takiego, ktory nie ustepuje po zazyciu tabletki. Jutro masz wizyte wiec zaciskaj nogi i dowiesz sie co i jak :) No chyba ze wczesniej zaczelabys plamic to wtedy pedz od razu ale takiej opcji nie przewidujemy :)

Natiuszka, my tez na poprzednim forum (ciagle trwa), tak odpisujemy sobie z dziewczynami. Najpierw nick danej osoby a pozniej info dla niej ;) Ja uwazam ze przez cytowanie kazdego jednego posta forum sie robi troche nieczytelne [emoji14]

Nessi, zdrowka dla Ciebie ! :)

Leeleeth, ale wiesniaki ! Chyba bym ich pieprznela nozka w te slodkie geby.. nawet sobie tego nie wyobrazam :/

Jagus87 uwielbiam golabki !!!!! Jak mama zrobi to jem je na sniadanie, obiad i kolacje :)

Ja szyc nie potrafie ale nie martwi mnie to bo w sklepach takie cuda :D

W poprzedniej ciazy zamowilam sobie stanik do karmienia na Aliexpress, ale pare razy ubralam tylko. Ogolnie chodzilam wiecej bez stanika niz w.

A co do nieudzielania sie przez wszystkie to moim zdaniem jest nas tutaj tak duzo ze nie sposob wszystkie ogarnac :) Nasze ciaze beda sie robily coraz bardziej zaawansowane i grono forumowiczek tez sie bardziej pozna i zaciesni wiezy. Wtedy kazda bedzie wiedziala ktora sie odzywala danego dnia a ktorej brak ;) Takze bez spiny.

Gie_er ale spotkałas malpe, ja bym jakąś skargę napisała, niektórzy na NFZ pozwalają sobie na skandaliczne zachowanie - jakoś znika opłacana co miesiąc składka zdrowotna.. na pewno jutro sie dowiesz że wszystko ok!

ZOOska nie przejmuj sie, tydzień różnicy to nic nadzwyczajnego, poza tym jak gość miał problem ze znalezieniem czegokolwiek to pewnie i mógł w pośpiechu źle zmierzyć. Tu kwestia cześci milimetra więc duze pole do błędu, nie stresuje się

Paulaq23 też uwielbiam gołąbki ! W zeszłym tygodniu miałam taką chetke że zrobiłam sobie cały gar. A robisz z kaszą czy ryżem ?

manki3 świetne wieści !

gie_er co za głupia baba dobrze że jutro masz wizytę to napewno będziesz miała okazję zobaczyć fasolkę

ZOOska nie martw tak jak pisze dziewczyny tydzień przesunięcia to nie dużo może owulacja była później

A co do częstotliwości pisania to ja również nie mam za dużo czasu... Cały czas pracuje do pracy dojeżdżam 40 km w jedną stronę i dodatkowo z chłopakiem remontujemy na szybko strych u niego w domu by jak najszybciej tam zamieszkać. Także proszę o trochę wyrozumiałości ;) staram się wejść raz lub dwa razy dziennie na forum na więcej niestety nie mam czasu .
A no i oczywiście witam nowe wrześniowe mamuśki
Olka ja robiłam takie jak moja św.pamieci mamusia z kasza i ryżem ale każde zjem i kapucha najlepsza [emoji2] zaraz zresztą będę jeść :)

Nie wiem najgorzej jak się położyłam na usg a on do mnie Ale tu nic nie ma poszlam siusiu i wtedy zobaczył strukturę :/

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom
Zośka nie żadna struktura tylko Twoje dziecko!
Wywal ze swojego słownika te durne słowo.
To tak jakby mówić na człowieka "worek mięsa i kości".
Musisz wierzyć w swoje maleństwo.
Kto ma mu dać nadzieje i siłe jak nie Ty?
Odczekaj dwa dni i leć do innego lekarza, chyba ten ordynator nie jest jedyny?

Dziewczyny pytanko,
Macie czesto rozwolnienie? Ja mam I juz nie wiem o co chodzi, nie mam zadnego wirusa, we flakach chyba tez ok a dwa/trzy razy w tyg mnie dopada[emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie dopada, ostatnio dość czesto:)
Mdłości powoli ustają a z drugiej strony armagiedon Panie! ;)
Czy to normalne,że mnie tak boli ? 8+3 tc...czuję dosłownie skurcze macicy,nie ma krwawienia ani plamienia...do jutra że strachu chyba umrę...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
l
Dorciu ja biorę No-Spe dwa razy dziennie i w ogole brzucha nie czuje.
Silne skurcze mogą być równie niebezpieczne jak krwawienia. Może przeleć się na IP jak to taki mocny ból.

Manki super ze wszystko jest ok. Masz silna dzidzie która już się dobrze zadomowila w twoim brzuszku i nie da się tak łatwo wygonic. Oby tak dalej i już bez większych problemów do końca ciąży.

Pozostałym dziewczynom które widziały dzisiaj swoje maleństwa też gratuluję (nie pamiętam wszystkich nickow a nie chce nikogo pominac)

Gie_er strasznie mi przykro z powodu dziadka. Ale jeszcze nie wszystko jest przesadzone. Nikt nie powinien określać ile komu życia zostało bo niby skąd ma to wiedzieć. Oby zmiana antybiotyku pomogła. A odnośnie twojej wizyty to tak jak dziewczyny piszą idź prywatnie tylko do jakiegoś dobrego gina a nie takiego jak ten Zoski

Zooska skoro zobaczył pęcherzyk a w nim "strukture która da się mierzyć to na pewno był to zarodek. A według wielkości o której piszesz to wychodzi na to że to 6 tydzień. Czyli tylko tydzień obsuwy a to nic strasznego. Zrób badania tak jak kazał, ale ja bym jeszcze poszukała innego gina. Albo umówiła się gdzieś na samo usg tylko gdzieś gdzie mają dobry sprzęt i więcej czasu dla pacjenta.

Dorcia skoro ból nie ustępuje to ja też bym to skontrolowala. Ja dzisiaj też się coś gorzej czuje, chyba trochę się przepracowalam. Jeszcze po stałam trochę przy desce do prasowania i też poczułam takie straszne napięcie macicy. Może nie jest to jakiś wielki ból ale takie duże napięcie. Niestety znam to uczucie z poprzednich ciazach bo miałam za każdym razem od połowy ciąży skurcze. Więc się trochę wystraszylam, też wzięłam nospe forte i magnez i teraz leżę z moimi chłopakami i odpoczywam. Trochę puscilo ale nie do końca.

Eh wczoraj powiedzieliśmy o ciąży teściowej a dzisiaj mąż wkurzony na swoją i moja mamę, bo się zdzwonily i zaczęły rozpaczac co my teraz zrobimy i jak sobie damy radę. Kurde teściowa sama pochodzi z wielodzietnej rodziny. Sama też miała trójkę dzieci. A teraz sieje panikę. W zeszłym roku siedziała w domu z moim młodszym. W tym roku zapisałam go do prywatnego przedszkola bo normalnie by się nie dostał. Wolałam zapłacić niż być kolejny rok na jej łasce. Teraz zostaje czasem z chłopakami jak są chorzy ale ponieważ nie chorują często to nie jest źle. Więc nie rozumiem o co jej chodzi. Jak będę na macierzyńskim to już ogóle luz będzie miała bo będę w domu. Dajemy sobie radę z dwójka to i z trojka damy radę. Finansowo też możemy sobie na to pozwolić. Ech każdemu nie dogodzisz. Moja mama też mnie trochę wkurzyla bo dorzuciła swoje trzy grosze. I zamiast się cieszyć to tylko się człowiek denerwuje

reklama
Do góry