reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Joanna trzymam kciuki by wszystko było okej.

No i pokazałam mieszkania mojemu mężowi... to usłyszałam "Chyba Cię posrało" .

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dziwię się, że pozwalasz sobie na takie traktowanie. Mąż nie upomni teściowej, żeby Ciebie szanowała, bo sam tego nie robi. Masz możliwość, to wyprowadź się do mamy. Może wtedy Twój mąż się ogarnie.

Joanna u mnie w sumie podobnie...
Właśnie wyszłam z badania, krew się leje, a dzidziol dalej siedzi! Ma 10,6mm i bijące serduszko... (wygląda normalnie i zdrowo jak na 7t1d) mam leżeć i w poniedziałek na wizytę żeby sprawdzić co i jak (akurat miałam planowo na poniedziałek pierwszą). Ogólnie źle się z tym czuję. Nie wiem czy są jakieś szanse, że tą ciążę do końca donosić, gin nie brzmiała zbyt optymistycznie :(
Serduszko bije, więc są duże szanse, że wszystko będzie dobrze.
u mnie niestety nie ma serduszka bo jest za wczesnie, a kwawienie dalej jest, choc chyba troche mniejsze bo leze caly czas i jeszcze takie glupie uczucie w podbrzuszu, nigdy nie mialam poronienia jak juz byl pecherzyk ale zawsze myslalam ze to jakis bol a tu w sumie tylko ta krew i ciagniecie w podbrzuchu!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Leży cały czas. Trzymam kciuki, żeby na strachu się skończyło.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za Was.

Nerwy to chyba cały czas już będą nam towarzyszyć. Nas niby te 2 kreski bardzo zaskoczyły i od szoku, przeszłam przez całą paletę uczuć, przez przerażenie, wkurzenie, do radości i już z 2 godziny od pozytywnego testu zaczęłam się martwić, czy wszystko będzie dobrze. I tak już zostanie...

Justyś nie chciałam, żebyś poczuła się urażona. Niestety słowo pisane możemy bardzo rożnie odebrać, jak nie znamy dobrze osoby je piszącej.
:) Ja na listopadówkach 2013 i grudniówkach 2011 robiłam listy z następującymi danymi:
nick imię wiek miejscowość/rejon tp płeć dziecka wybrane imię dotychczasowy dorobek
wszyscy wpisywali jedynie to, co chcieli "ujawnić" :) Plusy też można takiej sytuacji znaleźć - widzimy jak na dłoni co nas łączy z tych podstawowych rzeczy :)

Byłaś na grudniowkach 2011??? Ja tez [emoji5] Ale pózniej jakoś sie oderwałam od kompa i nie kontynuowałam.

Nevka, Ja bym juz walizki pakowala, wykonczysz sie nerwowo[emoji52]

Nessi, mnie tez lekarka kazala brac witaminy z DHA, bo to bardzo wazny skladnik przy budowie mozgu.
Takze mam takie ktore zawieraja 200mg dha I 800mg kw foliowego.

Za Dziewczyny z plamieniami trzymam mocno kciuki[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Moj krwiak chyba konczy sie wykrwawiac bo zostaly mi jedynie takie bezowe/kawa z mlekiem plamienia, a raczej taki podbarwiony sluz I to nie ze caly dzien. Takze jestem pozytywnej mysli.

A teraz spadam do pracy, jak codzien[emoji30]
Buziaki[emoji8]

Manki ja miałam krwotok w 11 tc, tez niewiadomego pochodzenia.
Tyle krwi nawet w czasie porodu nie widziałam!
Lekarze rozkladali ręce, mówili że na tym etapie poronienia się zdarzają.
Na usg jednak mój synek ciągle żył...
I żyje do tej pory :)
Dostałam luteine, dupka i reszta ciąży była już bezproblemowa.
Dopiero po porodzie lekarze w łożysku znaleźli miejsce krwawienia i zdiagnozowali krwiaka.
Taka moja historia dziewczyny, ku pokrzepieniu dla was <3

reklama
Nic, tylko kwas foliowy
Manki
Zrobisz jak chcesz oczywiście ale w takich sytuacjach zawsze bierze się dufaston i krwawienie przeważnie ustaje .Co to za lekarz jeśli ci go nie dał .Partacz jeden ..
Ja w pierwszej ciąży. też plamiłam od 5 tygodnia .Długo nie było zarodka
Potem miałam ogromny krwotok .
Myślałam że to koniec .Krwiak ponad dwa cm .Lekarz powiedział że nie ma szans .......Po kolejnych trzech tyg.krwiak się wchłonął a mój syn ma teraz 186 cm wzrostu .
Trzymam mocno kciuki bo to straszny stres .Wyślij może chłopa do apteki niech dupka wyprosi .Trzeba go wziąść 3× 1 tabl.

Joanna Rak
Jeszcze nie wszystko stracone .
To krwawienie o którym pisałam na górze też było bardzo wcześnie jak nie było jeszcze zarodka .Jeżeli to ciąża z inv to napewno jestwś obstawiona lekami i będzie ok .

Ostatnia edycja:
Do góry