reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Jeśli chodzi o imbir to na mdłości jest super, ale sproszkowany, suszony. Nie mam pojęcia czy można brać w ciąży. Trzeba poczytać. Od lekarki dostałam receptę na xonvea. Wykupiłam, ale tak naprawdę nie wzięłam. Męczyły mnie aż 3 dni. Teraz doraźnie biorę anaketon, który super działa. Ja w tej chwili jestem w 7 tygodniu. Na poprzedniej wizycie też nie dostałam żadnego zaświadczenia od lekarza. Obstawiam, że dostanę teraz we wtorek na wizycie. I wezmę też zwolnienie, bo faktycznie pracując w szpitalu narażam siebie i dziecko. A już jestem przeziębiona. Przedwczoraj miałam goraczke, więc wolę dmuchać na zimne

reklama
Ja byłam na poprzedniej wizycie w 6+3 i też nie dostałam karty ciąży. Jedynie właśnie papier na którym było napisane że ciąża pojedyncza i wszystkie dane z usg. Serduszko już biło. Dostałam skierowanie na badania. Zgaduję, że kartę ciąży dostanę teraz na kolejnej wizycie. Mam w środę. To moja pierwsza ciąża i też jestem skołowana.
A czy wasi lekarze wystawili wam zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
A po co? Masz jakieś szkodliwe warunki pracy?

Ja byłam na poprzedniej wizycie w 6+3 i też nie dostałam karty ciąży. Jedynie właśnie papier na którym było napisane że ciąża pojedyncza i wszystkie dane z usg. Serduszko już biło. Dostałam skierowanie na badania. Zgaduję, że kartę ciąży dostanę teraz na kolejnej wizycie. Mam w środę. To moja pierwsza ciąża i też jestem skołowana.
A czy wasi lekarze wystawili wam zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
Ja nic nie mówiłam o takim zaświadczeniu bo na razie nie potrzebuje

Na co macie ochotę do jedzenia? Bo u mnie na początku były ryby w pomidorach z puszki, potem ogórki konserwowe a teraz non stop coś pikantnego bym zjadła. Za to moje ukochane słodyczki i kawusia są ble 🤷‍♀️ no coś bym zeżarła 😂

Na co macie ochotę do jedzenia? Bo u mnie na początku były ryby w pomidorach z puszki, potem ogórki konserwowe a teraz non stop coś pikantnego bym zjadła. Za to moje ukochane słodyczki i kawusia są ble 🤷‍♀️ no coś bym zeżarła 😂
Pomidory mandarynki a dziś lody śmietankowe mimo że unikam słodkiego nie lubie

Pomidory, pizza, kanapki z szynką, ogólnie jakieś sałatki

reklama
No to ja bym na okrągło jadła słodkie, ale muszę się hamować🫣 odrzuciło mnie od mięsa, mdłości sprawiają ,że apetyt mam słaby, dzisiaj na obiad jadłam swoje frytki, poprawiłam żelkami Akuku niezbyt zdrowo, ale na nic
innego nie było ochoty 🤷‍♀️ wczoraj jadłam rybę w pomidorach z puszki też mi się zachciało😅
Ogólnie to staram się jeść owoce i warzywa, pije zdrowe smoothie, ale sporo grzeszków ostatnio popełniam🙈

Do góry