reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

reklama
podesłała byś mi zdjęcie tego tańszego zamiennika ?
Ja kupiłam ten akurat. Szukałam, żeby było 600mg w kapsułce i wtedy biorę 2 dziennie (a nie 3), no i w opakowaniu jest 100 kaps.

Załączniki

• IMG_2872.jpeg
    IMG_2872.jpeg
    114,4 KB · Wyświetleń: 43
a ja w tym cyklu piłam zioła ojca Sroki i dziś 26 dc brzuch już boli okresowo 😀 Przeważnie cykle 30-33 dni. Jest szansa, że ten będzie krótszy 🙋🏽‍♀️

a czy ten Nac może namieszać w hormonach ? Czy raczej nie. Mam regularne cykle
Szczerze, nie wiem. Ja widzę różnicę (przy dawce 1200mg dziennie), bo tak jak pisałam - ostatni dzień plamienia miałam teraz w 9dc, kiedy potrafiłam i do 14dc plamić. Kiedy pytałam o powody, dla których może tak być (długie plamienie), to lekarze mówili że trzeba by spojrzeć dokładnie w hormony. Skok temperatury już teoretycznie też odnotowany (w 14dc). Ale ciężko mi powiedzieć czy to NAC, czy np. inozytol, który brałam też w dużej dawce (2g) od początku tego cyklu 🤷🏻‍♀️ Jeśli rzeczywiście finalnie będzie trwał 26-28 dni (przy moich typowych 33-36) to podejrzewałabym o to ten NAC albo/i inozytol w takich dawkach.

Szczerze, nie wiem. Ja widzę różnicę (przy dawce 1200mg dziennie), bo tak jak pisałam - ostatni dzień plamienia miałam teraz w 9dc, kiedy potrafiłam i do 14dc plamić. Kiedy pytałam o powody, dla których może tak być (długie plamienie), to lekarze mówili że trzeba by spojrzeć dokładnie w hormony. Skok temperatury już teoretycznie też odnotowany (w 14dc). Ale ciężko mi powiedzieć czy to NAC, czy np. inozytol, który brałam też w dużej dawce (2g) od początku tego cyklu 🤷🏻‍♀️ Jeśli rzeczywiście finalnie będzie trwał 26-28 dni (przy moich typowych 33-36) to podejrzewałabym o to ten NAC albo/i inozytol w takich dawkach.
Ja w tym cyklu brałam 3 tabsy inozytolu Swansona, wcześniej Aliness 2 x po 650 mg i miałam owulkę teraz 14 DC , obstawiam, że gdyby nie progesteron to cykl miałby 25 dni , a tak miał 27. Oczywiście nie wiem na ile to działanie supli a na ile po prostu natura😅

reklama
Do góry