reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Lampka wina trucizna… ale jak się w markecie kupi owoce/warzywa z pestycydami, wędliny/mięso z azotynami, przetworzone jedzenie i produkty jeszcze w plastikowych butelkach, to już zdrowo 👍🏻 Ja bym raczej nikogo nie oceniała i nie szufladkowała, bo co zdrowe, a co trucizna, to jak dla mnie, to temat rzeka…
Dokładnie. A idąc tym tokiem myślenia, to albo przestać jeść nawet.. Bo tam może być trucizna..
Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba mieć umiar. Oczywiście oprócz rzeczy zakazanych.

reklama
Też się zgadzam, że ta dyskusja nie ma już sensu. Wy to odbieracie źle, bo staracie się o potomstwo i ktoś włożył kij w mrowisko i napisał jak jest. Mogę być w sekcie "Stop Etanol" i mogę być z tego dumna :) Nie uważam żebym się wywyższała, mówię jak jest. Nie nazywałam tu nikogo głupim, a takie słowa są mi wkładane tylko po to żeby zdyskredytować moje wypowiedzi. Możecie jedna przed drugą prześmiewać wszystko co tu napisałam ale to nie zmieni faktu, że etanol jest trucizną w KAŻDEJ ilości.
to zamykając temat podpowiem, z czego wynikają takie reakcje na Twoje wypowiedzi:

„Serio naród już tak ogłupiał, że trzeba tak proste rzeczy wykładać na ławę..”.
Także może to jednak nie do końca tak, że nie nazwałaś nikogo głupim i się nie wywyższasz.

Dzien dobry, u mnie akurat średnio dobry.
@anyżowa u mnie 🩸
Dziewczyny jacy immuno są polecani prócz Paśnika, Sydor, Malinowski/tu bylam/ dwaj pierwsi terminy zbyt odlegle
Potrzebuje konsultacji.

Dobrego tygodnia.
Hej, Dr Suchanek z Gdańska lub dr Jankowska z Warszawy.

Widziałam jakiś czas temu, że robiliście masę badań na zlecenie M. Nic sensownego z tego nie wyszyło, czy jego plan Wam się nie podoba?

to zamykając temat podpowiem, z czego wynikają takie reakcje na Twoje wypowiedzi:

„Serio naród już tak ogłupiał, że trzeba tak proste rzeczy wykładać na ławę..”.
Także może to jednak nie do końca tak, że nie nazwałaś nikogo głupim i się nie wywyższasz.
Napisałam to w kontekście tego, że ktoś może nie być świadomy, że alkohol to trucizna i ma to wpływ na bezowocne starania. To jeżeli ktoś tego nie rozumie to tak, uważam, że taki ktoś jest głupi, bo to jak dodać 2+2.

Lampka wina trucizna… ale jak się w markecie kupi owoce/warzywa z pestycydami, wędliny/mięso z azotynami, przetworzone jedzenie i produkty jeszcze w plastikowych butelkach, to już zdrowo 👍🏻 Ja bym raczej nikogo nie oceniała i nie szufladkowała, bo co zdrowe, a co trucizna, to jak dla mnie, to temat rzeka…
Biorąc pod uwagę ile jest chemii w jedzeniu, które spożywamy, to ta lampka wina to naprawdę nie jest problem. o tym należy mówić, bo to, że coraz więcej ludzi ma problemy z płodnością nie bierze się z powietrza.

Może jest to argument historyczny/anegdotyczny, ale ludzie piją wino od tysięcy lat, dzieci się rodziły. Chemię w jedzeniu mamy od kilkudziesięciu lat - teraz zadajmy sobie pytanie, od kiedy ludzie mają masowo problem z zachodzeniem w ciążę.

I to i to trucizna. To, że jest jedno legalne inne nie to nie ma większego znaczenia. Tylko to dlaczego akurat to jest legalne, nie wiem czy ktoś się nad tym zastanowił. Bo nie wiesz czy ten alkohol "raz na jakiś czas" nie zadziała na Ciebie gorzej.
I nie czuję się lepsza, jeszcze kilka lat temu napisałabym może tak jak Ty ale na tym polega życie, że czasami w danym czasie nie masz świadomości na dany temat. Też jej nie miałam.

Ale pierd*lisz.
Cukier to też trucizna.

reklama
Mam dziś chyba punkt krytyczny w stymulacji. Na czole wyskoczyła mi autostrada pryszczy, wszystko mnie swędzi, wczoraj sobie źle wbiłam zastrzyk i mam siniaka na pół brzucha, więc boli jak siedzę i leżę... rany, czemu ja sobie to robię 🙈 niech to się już skończy 😭

Do góry