reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

reklama
Zbadam jeszcze prolaktyne między 2 a 5 dniem i zobaczymy. Ginekologa mam 7 października. Niech decyduje co robić.
Nawet nie będę robić testow w dzień miesiaczki bo tym programiem to mogę podpaski na poniedziałek szykować.

Jak dobrze rozumuję niech ktoś mnie poprawi jak źle myślę
Czy z takim progiem , cykl może się skrócić?
Miałam cykle 29 dniowe ,teraz 25 dni .

Zbadam jeszcze prolaktyne między 2 a 5 dniem i zobaczymy. Ginekologa mam 7 października. Niech decyduje co robić.
Nawet nie będę robić testow w dzień miesiaczki bo tym programiem to mogę podpaski na poniedziałek szykować.

Szczerze mówiąc nie wiem jak to wygląda. Miesiąc temu miałam proga na poziomie 25 na tydzień przed miesiączka, a w tym cyklu tylko 9.
I nie mam pojęcia od czego to zależy.

Dziewczyny wynik 7 dni po owulacji.z takim progiem to no chyba dupa..
Czy to jest winną ,ze ta faza jest taka krótka?. Niech ktoś się wypowie mądrzejszy.
A czy amh w wieku 35 lat jest ok?
Progesteron dość nisko, ale trzeba pamiętać, że wydziela się skokowo i nie wiadomo w jakim momencie został uchwycony. Jednorazowy pomiar o niczym tak na prawdę nie przesądza, ja badałam go kilka razy w 1 cyklu I w różnych cyklach wyglądał u mnie na podobnym poziomie, stąd u mnie potwierdzony niski i dość szybki spadek po osiągnięciu maksimum w 7dpo.
Niedomoga lutealna, czyli zbyt niska produkcja progesteronu w tej fazie może rzutować właśnie na skrócenie tej fazy. Na pewno z wynikiem poszłabym do gina I zobaczysz co postanowi w Twoim przypadku, czy zaleci jeszcze badania i czy wdroży ci suplementację proga po potwierdzonej owulacji. AMH jest ok.

Tak, jutro podgląd. Wstępnie mialo byc 8 dni, ale pewnie jutro się okaże. Receptę dostałam z dawkami na 9 dni maksymalnie. Już zostałam tu pouczona żeby zapytać o estradiol :D totalnie jestem zielona w tym temacie. Nie wiem co bardziej mnie przeraża, mój brak wiedzy czy procedura :D
Musi być dobrze, jakoś się ogarniesz, lekarz wszystko wytłumaczy i jakoś przez to przejdziesz dobrze, że są też na wątkach dziewczyny, które chętnie dzielą się przydatnymi info🙂

Dziewczyny, mam pytanie off-top: korzystacie z robotów sprzątających w domu? Tych okrągłych, co same jeżdżą? Jeśli tak, to możecie się podzielić opiniami?
Pożyczyliśmy od teściów jakiś taki podstawowy, żeby zobaczyć czy w naszym mikro mieszkanku ma to w ogóle sens i jestem zadowolona z efektu, więc chce kupić swój. Szukam czegoś rozsądnego cenowo (do 2tys. tak myślę), ze zbiornikiem na kurz (nie workiem), z funkcją mapowania przestrzeni (żeby nie jeździł bez sensu w kółko, tylko zapamiętał podłoże), może mieć funkcję mopowania, ale nie musi. A, no i stacja dokująca nie może być duża, bo nie wiem gdzie by ją podłączyć na stałe, żeby nie zawadzała.
Help 🙏🏻
Ja mam od roku ten i w sumie jestem zadowolona jak za takie pieniądze.

No tego już raczej nikt Ci nie powie, jeśli nie ma ciąży to progesteron spadnie , ale nie wiadomo w jakim tempie to się u Ciebie dzieje, przekonasz się jak dostaniesz @ iludniowy wyjdzie cykl🙄

@amusedxxx Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy , kolejnych wspólnych lat w zdrowiu szczęściu i miłości! Jak pięknie, że tym razem świętujesz w dwupaku🥰 piccolo już czeka? 🙂 mam nadzieję, że to będzie wspaniały dzień!
I Love You Anniversary GIF by Susanne Lamb

reklama
Progesteron dość nisko, ale trzeba pamiętać, że wydziela się skokowo i nie wiadomo w jakim momencie został uchwycony. Jednorazowy pomiar o niczym tak na prawdę nie przesądza, ja badałam go kilka razy w 1 cyklu I w różnych cyklach wyglądał u mnie na podobnym poziomie, stąd u mnie potwierdzony niski i dość szybki spadek po osiągnięciu maksimum w 7dpo.
Niedomoga lutealna, czyli zbyt niska produkcja progesteronu w tej fazie może rzutować właśnie na skrócenie tej fazy. Na pewno z wynikiem poszłabym do gina I zobaczysz co postanowi w Twoim przypadku, czy zaleci jeszcze badania i czy wdroży ci suplementację proga po potwierdzonej owulacji. AMH jest ok.
Zobaczymy co powie .
Mąż na początku października robi badania nasienia.
Jeśli tam będzie ok .
To później tylko droznosc zostaje .

Do góry