reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Haha najgorzej, jak się człowiek do dobrego przyzwyczai😅 na pewno coś fajnego wybierzesz. Obym wkońcu zmieniła mieszkanie i też mogła zaznać luksusu😄😁😁
Zmiana będzie jak u Ciebie - jak się rodzinka powiększy 🙈 Dobrze, że taka opcja w ogóle jest, nawet jeśli tylko tymczasowa. Ale jestem pewna, że w końcu pójdziemy na swoje 💪🏻

reklama
Myślę, że ogólnie nie ma co się nastawiać negatywnie. Przy pierwszej stymulacji strasznie się bałam jak będę się czuła podczas brania zastrzyków i po punkcji, jak to wszystko będzie wyglądać. Finalnie nie było tak źle, więc będę i za ciebie trzymać kciuki żeby było podobnie z samopoczuciem :) może akurat będziesz wśród dziewczyn u których pierwsza stymulacja i pierwszy transfer będą tymi szczęśliwymi 💕🤞🏻
Dziękuję🥹 damy radę!

Nie da rady go bardziej wysunąć, albo przełożyć chwilowo na czas robienia w inne miejsce?
Niestety nie, blat jest za krótki 😔 Można by go na stole w pokoju (tak naprawdę, tuż przy kuchni) stawiać, ale to za każdym razem trzeba by go czyścić i z powrotem do pudła - bez sensu. A na stole mamy już TM na stałe, który też trochę miejsca zajmuje.

Dziewczyny, mam pytanie off-top: korzystacie z robotów sprzątających w domu? Tych okrągłych, co same jeżdżą? Jeśli tak, to możecie się podzielić opiniami?
Pożyczyliśmy od teściów jakiś taki podstawowy, żeby zobaczyć czy w naszym mikro mieszkanku ma to w ogóle sens i jestem zadowolona z efektu, więc chce kupić swój. Szukam czegoś rozsądnego cenowo (do 2tys. tak myślę), ze zbiornikiem na kurz (nie workiem), z funkcją mapowania przestrzeni (żeby nie jeździł bez sensu w kółko, tylko zapamiętał podłoże), może mieć funkcję mopowania, ale nie musi. A, no i stacja dokująca nie może być duża, bo nie wiem gdzie by ją podłączyć na stałe, żeby nie zawadzała.
Help 🙏🏻
Pożyczyliśmy na próbę od znajomych ale u nas się nie sprawdziło. Prawie non stop sie gdzieś blokował. Inna sprawa że mamy dużo mebli stojących w różnych dziwnych miejscach. Ale znajomi polecają, więc może to kwestia naszego zagraconego mieszkania i naszego psa ;)

Krótki protokół na naturalnym cyklu I na tym moja wiedza się kończy, dowiem się więcej na wizycie za tydzień.
U nas ma być tak samo, ale jak wyjdzie to jeszcze się okaże... mam te same strachy co Ty. Bardzo się bałam samopoczucia po zastrzykach, ale póki co po 5 dniach jest ok, więc oby tak dalej :)

U nas ma być tak samo, ale jak wyjdzie to jeszcze się okaże... mam te same strachy co Ty. Bardzo się bałam samopoczucia po zastrzykach, ale póki co po 5 dniach jest ok, więc oby tak dalej :)
Nie jestem sama, to budujące, to znaczy, że sama nie swiruję🤪Ja się kiedyś też bałam samych zastrzyków, ale pewna osoba pomogła mi to przezwyciężyć pewna miła Pani z kresek💜 😉
Cieszę się, że dobrze znosisz stymulację, oby tak dalej☺️ ile dni jeszcze w planie orientacyjnie wiesz, ale zapewne wyjdzie w praniu? Jutro masz podglad✊✊️ oprócz tego badasz pewnie estradiol?

Nie jestem sama, to budujące, to znaczy, że sama nie swiruję🤪Ja się kiedyś też bałam samych zastrzyków, ale pewna osoba pomogła mi to przezwyciężyć pewna miła Pani z kresek💜 😉
Cieszę się, że dobrze znosisz stymulację, oby tak dalej☺️ ile dni jeszcze w planie orientacyjnie wiesz, ale zapewne wyjdzie w praniu? Jutro masz podglad✊✊️ oprócz tego badasz pewnie estradiol?
Tak, jutro podgląd. Wstępnie mialo byc 8 dni, ale pewnie jutro się okaże. Receptę dostałam z dawkami na 9 dni maksymalnie. Już zostałam tu pouczona żeby zapytać o estradiol :D totalnie jestem zielona w tym temacie. Nie wiem co bardziej mnie przeraża, mój brak wiedzy czy procedura :D

Dziewczyny wynik 7 dni po owulacji.z takim progiem to no chyba dupa..
Czy to jest winną ,ze ta faza jest taka krótka?. Niech ktoś się wypowie mądrzejszy.
A czy amh w wieku 35 lat jest ok?

Załączniki

• Screenshot_20240921_064325_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240921_064325_Samsung Internet.jpg
    114,2 KB · Wyświetleń: 97
  • Screenshot_20240921_064414_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240921_064414_Samsung Internet.jpg
    129,8 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry