reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Dziewczyny, a jak bardzo pogarsza się nasienie przy bardzo rzadkim seksie? 3-4 tygodnie przerwy na przykład? Bo to ma wpływ, prawda?
nie jestem fachowcem, ale powiem Ci z własnego doświadczenia. W lipcu mąż robił badanie i wyszło wszystko dobrze, od tego czasu kochaliśmy się co 2 dni czasami codziennie przez tydzień dni płodnych a później np 2 tyg przerwy (nie dopytywałam go czy sam sobie ulżył w czasie tych 2 tyg ale myślę, że tak),
Jak byłam 2 tyg temu u ginekolożki od niepłodności to mówiła, żeby nie kochać się codziennie nawet w dni płodne nawet jak owulacja jest. 2 razy w tygodniu a w dni płodne co 2-3 dni, a jakiś tam cały cykl odnowienia plemników chyba trwa 74 dni o ile dobrze pamiętam (czyli jakieś dwa i pół miesiąca i miedzy tymi terminami jakość może się pogorszyć albo bardzo polepszyć

reklama

Załączniki

• IMG_6795.jpeg
    IMG_6795.jpeg
    65,8 KB · Wyświetleń: 85
czytałam że właśnie nie najlepszy,też od dietetyka klinicznego 🫣
Dla niemających problemów z poziomem kwasu foliowego i jego przyswajalnością, to ten dodatek syntetycznego nie jest zły (chyba, że ma tylko ten - to wtedy już nawet nowe zalecenia PTGiP mówią, żeby brać też metylowane formy). Ale poziom kwasów omega-3 rzeczywiście jest zbyt niski i choćby to byłoby już dla mnie argumentem na nie 🤷🏻‍♀️

czytałam że właśnie nie najlepszy,też od dietetyka klinicznego 🫣
Może się zmienił skład bo w sumie mi poleciła przed pierwszą ciąża czyli prawie 3 lata temu, mówiła też, że na plus ilość choliny wyższa niż w innych suple ale i tak zalecala wyższa dawkę bo podobno bardzo dobrze wpływa na rozwój dziecka.

Dla niemających problemów z poziomem kwasu foliowego i jego przyswajalnością, to ten dodatek syntetycznego nie jest zły (chyba, że ma tylko ten - to wtedy już nawet nowe zalecenia PTGiP mówią, żeby brać też metylowane formy). Ale poziom kwasów omega-3 rzeczywiście jest zbyt niski i choćby to byłoby już dla mnie argumentem na nie 🤷🏻‍♀️
Ilość kwasów z tego pamiętam mówiła mi dietetuczka, że jeśli się je 1-2 razy w tygodniu ryby jest ok, a w pueria duo od 2 trymestru jest więcej.

Ilość kwasów z tego pamiętam mówiła mi dietetuczka, że jeśli się je 1-2 razy w tygodniu ryby jest ok, a w pueria duo od 2 trymestru jest więcej.
ciężko jest nadążyć bo co dietetyk i ginekolog to opinia inna,teraz też słuchałam ginekologa od niepłodności że w czasie owulacji można współżyć codziennie albo co drugi dzień bo zwiększa to szanse na poczęcie dziecka i ponoć to mit że plemniki się w taki sposób osłabia też są niby jakieś nowe badania na ten temat że to jest nie prawda i że można codziennie,mówię ciężko jest nadążyć i nie wiadomo w co wierzyć już 🫣

A widzę, że to screet z jakiegoś konta na Ig, a jakie suple ta pani poleca?
Ona zaleca aby brać wszystkie witaminy osobno i kwas foliowy nie syntetyczny ma na imię na insta planujemydiete możesz sobie zerknąć,jak patrzyłam na jej profil to z tych witamin gdzie nie musisz brać wszystkiego osobno to dobrze wypadły te .. 😛

Załączniki

• IMG_6797.jpeg
    IMG_6797.jpeg
    70,5 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_6796.jpeg
    IMG_6796.jpeg
    62,8 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_6798.jpeg
    IMG_6798.jpeg
    71,5 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Do góry