reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Dziewczyny, a jak bardzo pogarsza się nasienie przy bardzo rzadkim seksie? 3-4 tygodnie przerwy na przykład? Bo to ma wpływ, prawda?
nie jestem fachowcem, ale powiem Ci z własnego doświadczenia. W lipcu mąż robił badanie i wyszło wszystko dobrze, od tego czasu kochaliśmy się co 2 dni czasami codziennie przez tydzień dni płodnych a później np 2 tyg przerwy (nie dopytywałam go czy sam sobie ulżył w czasie tych 2 tyg ale myślę, że tak),
Jak byłam 2 tyg temu u ginekolożki od niepłodności to mówiła, żeby nie kochać się codziennie nawet w dni płodne nawet jak owulacja jest. 2 razy w tygodniu a w dni płodne co 2-3 dni, a jakiś tam cały cykl odnowienia plemników chyba trwa 74 dni o ile dobrze pamiętam (czyli jakieś dwa i pół miesiąca i miedzy tymi terminami jakość może się pogorszyć albo bardzo polepszyć

reklama

Załączniki

• IMG_6795.jpeg
    IMG_6795.jpeg
    65,8 KB · Wyświetleń: 75
czytałam że właśnie nie najlepszy,też od dietetyka klinicznego 🫣
Dla niemających problemów z poziomem kwasu foliowego i jego przyswajalnością, to ten dodatek syntetycznego nie jest zły (chyba, że ma tylko ten - to wtedy już nawet nowe zalecenia PTGiP mówią, żeby brać też metylowane formy). Ale poziom kwasów omega-3 rzeczywiście jest zbyt niski i choćby to byłoby już dla mnie argumentem na nie 🤷🏻‍♀️

czytałam że właśnie nie najlepszy,też od dietetyka klinicznego 🫣
Może się zmienił skład bo w sumie mi poleciła przed pierwszą ciąża czyli prawie 3 lata temu, mówiła też, że na plus ilość choliny wyższa niż w innych suple ale i tak zalecala wyższa dawkę bo podobno bardzo dobrze wpływa na rozwój dziecka.

Dla niemających problemów z poziomem kwasu foliowego i jego przyswajalnością, to ten dodatek syntetycznego nie jest zły (chyba, że ma tylko ten - to wtedy już nawet nowe zalecenia PTGiP mówią, żeby brać też metylowane formy). Ale poziom kwasów omega-3 rzeczywiście jest zbyt niski i choćby to byłoby już dla mnie argumentem na nie 🤷🏻‍♀️
Ilość kwasów z tego pamiętam mówiła mi dietetuczka, że jeśli się je 1-2 razy w tygodniu ryby jest ok, a w pueria duo od 2 trymestru jest więcej.

Ilość kwasów z tego pamiętam mówiła mi dietetuczka, że jeśli się je 1-2 razy w tygodniu ryby jest ok, a w pueria duo od 2 trymestru jest więcej.
ciężko jest nadążyć bo co dietetyk i ginekolog to opinia inna,teraz też słuchałam ginekologa od niepłodności że w czasie owulacji można współżyć codziennie albo co drugi dzień bo zwiększa to szanse na poczęcie dziecka i ponoć to mit że plemniki się w taki sposób osłabia też są niby jakieś nowe badania na ten temat że to jest nie prawda i że można codziennie,mówię ciężko jest nadążyć i nie wiadomo w co wierzyć już 🫣

A widzę, że to screet z jakiegoś konta na Ig, a jakie suple ta pani poleca?
Ona zaleca aby brać wszystkie witaminy osobno i kwas foliowy nie syntetyczny ma na imię na insta planujemydiete możesz sobie zerknąć,jak patrzyłam na jej profil to z tych witamin gdzie nie musisz brać wszystkiego osobno to dobrze wypadły te .. 😛

Załączniki

• IMG_6797.jpeg
    IMG_6797.jpeg
    70,5 KB · Wyświetleń: 68
  • IMG_6796.jpeg
    IMG_6796.jpeg
    62,8 KB · Wyświetleń: 69
  • IMG_6798.jpeg
    IMG_6798.jpeg
    71,5 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry